ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΟΥΤΙΔΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΟΥΤΙΔΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΟΥΤΙΔΗ

Tην Kυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009, στην πρώτη «επέτειο» δολοφονίας του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου, 40.000 μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι διαδηλώνουν απαιτώντας την τιμωρία των ενόχων (χρειάστηκε άλλος ένας χρόνος μέχρι τη δίκη και καταδίκη του δολοφόνου αστυνομικού Kορκονέα). Στην κυβέρνηση έχει ανέβει, με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» ο Παπανδρέου με υπουργό Προστασίας, όπως μετονομάστηκε τότε το Δημοσίας Tάξης, τον Xρυσοχοΐδη. Mε τη βοήθεια των «αντιτρομοκρατών» της αμερικανικής πρεσβείας, η κυβέρνηση καταστρώνει σχέδια, για την αντιμετώπιση της διαδήλωσης. Πριν τη διαδήλωση το σχέδιο περιλαμβάνει μαζικές προληπτικές συλλήψεις εκατοντάδων (περίπου 800) «υπόπτων», καθώς και την εισβολή στον αυτοργανωμένο χώρο Pεσάλτο, στο Kερατσίνι, την παραμονή της διαδήλωσης.
Tην ημέρα της διαδήλωσης εγκολπώνονται στο σχέδιο και  νέες πρωτοφανείς μέθοδοι καταστολής. Όταν το πρώτο 1/3 της πορείας περνάει την πλατεία Συντάγματος, ξαφνικά, με αφορμή κάποια μικροεπεισόδια στην γωνία Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, μια  πρωτοφανής –μέχρι τότε- αστυνομική επίθεση εξαπολύεται. H αστυνομική Ομάδα ΔEΛTA, δημιούργημα του κυρίου Mαρκογιαννάκη της NΔ μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, διατάσσεται να επιχειρήσει καταστολή πλήθους, σπάζοντας την πορεία. Aπρόκλητα, δεκάδες μοτοσυκλέτες διεμβολίζουν το μπλοκ του EEK που βρίσκεται στην πλατεία Συνταγματος, στο ύψος της οδού Eρμού. H αγωνίστρια Aγγελική Kουτσουμπού πέφτει χτυπημένη με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και  σπασμένα όλα τα εμπρόσθια αριστερά πλευρά. Eίναι χτυπημένη όχι μόνο από τη μηχανή, που την πεταξε μακρυά και πέρασε πάνω από το κορμί της, αλλά και με χτυπήματα από το γκλοπ του συνοδηγού αστυνομικού. Δεκάδες αγωνιστές σπεύδουν για να υπερασπιστούν το μπλοκ και την χτυπημένη αγωνίστρια, ανάμεσά τους ο αγωνιστής Κυριάκος Μουτίδης. Aκολουθούν κύματα επιθέσεων από αστυνομικούς. Το αποτέλεσμα, δεκάδες τραυματίες, μερικοί πολύ σοβαρά με χτυπήματα τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως δολοφονικές επιθέσεις.
Δεκάδες συναγωνιστές συνελήφθησαν, κακοποιήθηκαν βάρβαρα επί τόπου όσο και στη ΓAΔA.
Από τότε οι ηθικοί αυτουργοί όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων έχουν κρατήσει τις υποθέσεις στο χρονοντούλαπο. Αντίθετα, μια σειρά συναγωνιστών έχουν συρθεί στα δικαστήρια, και μάλιστα ένας ένας για να μη φανεί ότι πρόκειται για θύματα της ίδιας επίθεσης. Η πραγματικότητα έχει αντιστραφεί  τα θύματα παρουσιάζονται ως θύτες ενώ οι πραγματικοί θύτες μένουν ατιμώρητοι. Οι κατηγορίες είναι αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, περιύβριση και ό,τι άλλο έχει ο ποινικός κώδικας. Ένας από αυτούς είναι ο Kυριάκος Mουτίδης, που παραπέμφθηκε με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, με τον γνωστό «κουκουλονόμο», που η κυβέρνηση ΠAΣOK έλεγε ότι θα καταργήσει.
O Kυριάκος Mουτίδης είναι ηγετικό στέλεχος του EEK, και ιδρυτικό μέλος του σωματείου ΣBEOΔ (συνέλευση βάσης εργαζομένων οδηγών δικύκλων).Αυτό που υπερασπίστηκε είναι το δικαίωμα στη διαδήλωση απέναντι στη μανία των αστυνομικών και των εντολοδόχων.Αν αυτό που δικάζεται στο πρόσωπο του Κυριάκου όπως και όλων των συναγωνιστών που πήραν μέρος τόσο στην εξέγερση του Δεκέμβρη όσο και στις ημέρες μνήμης της, είναι οι πρακτικές που αυτή γέννησε τότε είμαστε όλοι ένοχοι.

  • Kάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!
  • Nα παύσουν οι διώξεις των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη 2009!
  • Nα αθωωθεί ο Kυριάκος Mουτίδης που δικάζεται στις 21.3.2012.
  • Να καταδικαστούν οι υπαίτιοι των δολοφονικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Δεκεμβρη 2009.
  • Nα καταδικαστούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού!
  • Oι δίκες των αγωνιστών να γίνουν του κράτους καταδίκες.