Να δοθεί τέλος στην απαγωγή των επαναστατών

ΕΠΕΙΓΟΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Χτες κατά τις 9.30 μ.μ. μπροστά στα μάτια των πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Σόλωνος ξυλοκοπήθηκε άγρια και απήχθη ο πολιτικός πρόσφυγας Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Σχεδόν 24 ώρες αργότερα οι ελληνικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι το αυτοκίνητο στο οποίο τσουβαλιάστηκε ο Μπουλούτ Γιαϊλά (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες) είναι αστυνομικό, αλλά συνεχίζουν να αρνούνται να επιβεβαιώσουν τη σύλληψη του Μπουλούτ Γιαϊλά και να ενημερώσουν τους δικηγόρους και βουλευτές σχετικά με τον τόπο και τον λόγο κράτησης του.

Ο Μπουλούτ Γιαϊλά συνεχίζει να είναι μέχρι τώρα εξαφανισμένος χωρίς να έχει δώσει σημεία ζωής .

Ο Μπουλούτ Γιαϊλά, θύμα βασανιστηρίων στην Τουρκία, κινδυνεύει άμεσα να παραδοθεί στις τουρκικές αρχές και να υποστεί δίωξη και εκ νέου βασανιστήρια λόγω των πολιτικών του φρονημάτων.Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές αρχές έχουν μέχρι σήμερα αρνηθεί να καταγράψουν το αίτημα ασύλου του.

Για ο,τι συμβεί στον Μπουλούτ Γιαϊλά υπεύθυνο είναι το ελληνικό κράτος.

Να δοθεί τέλος στην απαγωγή των επαναστατών

Να δοθεί τέλος στη συνεργασία του ελληνικού κράτους με τη φασιστική Τουρκία.

Να μην παραδοθεί στις τουρκικές αρχές ο σύντροφος Μπουλούτ Γιαϊλά

Πού είναι ο σύντροφός μας Μπουλούτ Γιαϊλά, να μας απαντήσει το ελληνικό κράτος.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΥΤΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ