Τρίτη 13 Δεκέμβρη, Απεργία Αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς στο Θριάσιο

Με απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ύστερα από σύσκεψη δεκάδων φορέων και εργαζομένων, αποφάσισε 24ωρη Απεργία σε όλο το Θριάσιο, την Τρίτη 13/12/2011 και συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας στις 10 π.μ. της ίδιας ημέρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΪΚΕΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Εργαζόμενε, Άνεργε, Συνταξιούχε, Νέε του Θριάσιου Πεδίου,   είμαστε εδώ πάλι να συνεχίσουμε τον Δίκαιο και Διαρκή Αγώνα μας.

* Είμαστε πανέτοιμοι να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας.

* Είμαστε πάλι εδώ για να στηρίξουμε με αλληλεγγύη τον δίκαιο απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας Χαλυβουργών, που είναι στον δρόμο τώρα 36 ημέρες και δεν υποκύπτουν στα απειλητικά διλήμματα του Μάνεση.

* Είμαστε πάλι εδώ για να στηρίξουμε με αλληλεγγύη τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες.

* Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με αλληλεγγύη τους εργαζόμενους στα Αμυντικά Συστήματα που είναι σε επίσχεση εργασίας εδώ και 3 μήνες.

* Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στα Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ που είναι σε διαβούλευση με τον εργοδότη τους για την αποτροπή απολύσεων.

* Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ανιδιοτελώς όλους τους εργαζόμενους του Θριάσιου Πεδίου που είναι ασυνδικάλιστοι και νοιώθουν απροστάτευτοι.

Η φωνή της κοινωνίας της περιοχής μας είναι εδώ ενωμένη και βροντοφωνάζει  ότι οι πολιτικές της φτώχιας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας δεν θα περάσουν.

Αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο ότι Έλληνες εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα σε εργαστήριο της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θέλουν να εφαρμόσουν οι κυρίαρχες και συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση τους έχει παραδοθεί, έχει συναινέσει πλήρως σε αυτή την βίαιη και βάρβαρη πολιτική.

Οι μάσκες όμως έπεσαν.   Νομιμοποιούν και επίσημα αυτό που μέχρι τώρα ονομάζαμε «ζούγκλα της εργασίας», καθώς καταργούν τις Σ.Σ.Ε., απολύουν αυθαίρετα και δίνουν όλα εκείνα τα όπλα στους εργοδότες για να καταστρατηγήσουν τον μόχθο του εργάτη στον μισό μισθό.[…]