15ο Δημοτικό Σχολείο Νικαίας: Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα [Φωτορεπορτάζ]

15ο Δημοτικό Σχολείο Νικαίας: Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα [Φωτορεπορτάζ]

Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα του κέντρου προσφύγων Σχιστού επιφύλαξαν εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου Νικαίας –  Ρέντη και των γύρω περιοχών.

 

Από τις 12.30 της Τρίτης 31/11 άρχισε να συρρέει πλήθος ανδρών και γυναικών, και πολλών νέων, με πρωτοπόρες/ους τις δασκάλες και τους δασκάλους των Πειραιώτικων συνοικιών. Όσο περνούσε η ώρα, η έξαψη και η αδημονία μεγάλωνε.

 

Λίγο πριν τις 14.00 εικοσιπέντε παιδάκια περνούσαν μέσα από το πληθος που τα καλωσόριζε και μπαίνανε στο σχολείο. Πολλοί ήταν συγκινημένοι, ενώ από κάποια μάτια έβλεπες να φεύγουν δάκρυα.

Περνώντας την εξώπορτα τα Προσφυγάκια βάδιζαν ανάμεσα σε δυο σειρές παρατεταγμένων Ελληνόπουλων που περίμεναν με χαμόγελα, μπαλόνια και ζεστές αγκαλιές. Στην αίθουσα τελετών του σχολείου οι δάσκαλοι κι ο Δήμος είχαν οργανώσει μια όμορφη γιορτή, ενώ δόθηκαν δώρα, γλυκά και πολλά είδη που είχαν φέρει διάφορες συλλογικότητες και απλοί άνθρωποι.

 

Παρόντες στην υποδοχή ήταν λαός από τις Λαϊκές Επιτροπές του ΚΚΕ  μέχρι την ριζοσπαστική αριστερά  (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, ΛΑΕ), το ΕΕΚ, ΟΡΜΑ, και τα τοπικά στέκια (Μπλόκο και Πασαμοντάνια).  Επίσης, ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Νικαίας – Ρέντη. Οι φασίστες, προφανώς, δεν έκαναν κάν απόπειρα εμφάνισης.

 

Και τις επόμενες μέρες στους δήμους της Β’ Πειραιά θα γίνουν αντίστοιχες γιορτές υποδοχής προσφυγόπουλων, αύριο Τετάρτη στο Κερατσίνι και την Πέμπτη στο Ικόνιο, στο Πέραμα.

Να είμαστε όλοι εκεί!

 

Και φυσικά, δεν παύουμε να διεκδικούμε τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο κανονικό ωράριο λειτουργίας των σχολείων, για την καλύτερη εκπαιδευτική διαδικασία και κοινωνικοποίηση όλων των παιδιών και των προσφυγόπουλων και των ελληνόπουλων.

 

Μερικές φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.

 

Έξω από το 15ο Δημοτικό “Μίκης Θεοδωράκης” εκπαιδευτικοί και κόσμος περιμένουν

Τα προσφυγόπουλα φθάνουν – η ένταση δυναμώνει

Τα προσφυγόπουλα φθάνουν – η ένταση δυναμώνει