ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΜΟΦΟΒΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Την ένατη ομοφοβική-τρανσφοβική επίθεση σε 8 μήνες καταγγέλει η γνωστή τρανς, λεσβία και ακτιβίστρια Αλεξάνδρα Τσιώρου. Tα μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, άγνωστοι άνδρες κλωτσούσαν την πόρτα της επί ένα μισάωρο περίπου προσπαθώντας να την διαρρήξουν φωνάζοντας “δεν θέλουμε πούστηδες και τραβέλια στην γειτονιά μας”. Οι άγνωστοι κατόπιν φύγανε απειλώντας ότι ξέρουν πού συχνάζουν όσοι ζητάνε δικαιώματα και ότι θα τους βρουν μπροστά τους.

Το θύμα καταγγέλλει επίσης και την στάση της αστυνομίας την οποία κάλεσε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του συμβάντος, όμως οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν αρκετή ώρα μετά την αποχώρηση των επιτιθέμενων. Οι αστυνομικοί που, όπως μας δήλωσε η Αλεξανδρα, της απευθύνονταν στο αρσενικό ενώ απ’ την αρχή της καταγγελίας τους είχε πληροφορήσει ότι πρόκειται για επίθεση λόγω ταυτότητας φύλου, έφυγαν από το σπίτι της δηλώνοντας πως “η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να σας δεχτεί”.

Ως κόμμα της εργατικής τάξης και της κομμουνιστικής-επαναστατικής αριστεράς καταδικάζουμε κάθε φαινόμενο ρατσιστικής και ομοφοβικής βίας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα θύματα. Ο στιγματισμός άλλοτε του ομοφυλόφιλου, άλλοτε του Εβραίου, του εξαρτημένου, ή του ανάπηρου  απλά στρώνει το χαλί για κάθε μορφή αγριανθρωπικής και φασιστικής επιβολής. Παλεύουμε για έναν κόσμο όπου οι δυνάμεις που θέλουν να επιβάλλουν την ομοιομορφία του νεκροταφείου θα αποτελούν απλές σελίδες των ιστορικών βιβλίων. Παλεύουμε για την καθολική πανανθρώπινη χειραφέτηση, για μια κοινωνία όπου η ελευθερία του καθενός θα είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ελευθερία όλων.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

5/2/2017