Μην Τρομάζετε, Οργανωθείτε!

Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο κατά του Φασισμού!

της Επιτροπής Ενιαίου Μετώπου για το Εργατικό Κόμμα (UFLP)

Οι υποστηρικτές του φασίστα Τραμπ απαίτησαν να ανακηρυχθεί ξανά πρόεδρος ο Τραμπ, παρόλο που έχασε τη λαϊκή ψήφο. Ένα σύνταγμα λευκών ένοπλων ανδρών εισέβαλε στην Ουάσινγκτον και εισέβαλε στο Κογκρέσο για να οργανώσει πραξικόπημα. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον τόπο του εγκλήματος λένε πολλά. Οι επιτιθέμενοι το εννοούσαν, κουβαλούσαν αυτόματα όπλα, σχοινιά και χειροπέδες για να πάρουν ομήρους και σημαίες της Dixie1Αναφορά στη σημαία και στις πολιτείες του Νότου που ξεκίνησαν τον Εμφύλιο Πόλεμο στις Η.Π.Α. με πλακάτ «Ο Τραμπ είναι Πρόεδρος». Υπάρχουν επίσης φωτογραφίες της αστυνομίας να ανοίγει την πύλη και να περικυκλώνει τους ενόπλους για να τους προστατεύσει από… συλλήψεις από άλλους αστυνομικούς!

Μέσα σε λίγες ώρες από την πολιορκία του Κογκρέσου, ακροδεξιές παραστρατιωτικές συμμορίες σε άλλες πολιτείες όπως στο Όρεγκον και το Κάνσας βγήκαν στους δρόμους. Δεν υπάρχει περίπτωση το FBI και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας να αγνοούσαν σχέδια βίας από τους Φασίστες σε μαζική κλίμακα. Το επέτρεψαν να συμβεί παρ’ όλα αυτά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διαδηλωτές Οι Μαύρες Ζωές Αξίζουν, οι αριστεροί, οι εργάτες ή οι άνθρωποι των έγχρωμων οργανώσεων θα είχαν σκοτωθεί για πολύ λιγότερα επεισόδια! Τα γεγονότα τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και σε όλη τη χώρα δείχνουν μια συγχρονισμένη, στενά συγκροτημένη οργάνωση από τους φασίστες, σε συνδυασμό με την αστυνομία.

Photo: Brett Davis https://flic.kr/p/2kpXH7i

Τίποτα από αυτά δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Η πανδημία σε συνδυασμό με τη ρατσιστική ρητορική και τις πολιτικές του Τραμπ έχει απελευθερώσει τον άθλιο ρατσισμό που υπάρχει σε αυτή τη χώρα από την ίδρυσή της. Οι ΗΠΑ βασίζονται τόσο στη γενοκτονία του αυτόχθονος πληθυσμού όσο και στη δουλεία. Η καπιταλιστική πολιτική στρέφει τη μια εθνοτική ομάδα εναντίον της άλλης επί χρόνια, μειώνοντας τους μισθούς όλων των εργατών. Ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός έχει ξεριζώσει τους εργάτες διεθνώς, ειδικά από τη Λατινική Αμερική, και τους ανάγκασε να μεταναστεύσουν στις πολιτείες. Αυτό έχει ρίξει λάδι στη φωτιά για αυτούς τους ρατσιστές κακοποιούς. Ο Τραμπ μιλάει με μίσος για τους καταπιεσμένους, ενώ οι ενέργειές του συνεχίζουν να διευρύνουν τις φυλετικές διαιρέσεις εντός της εργατικής τάξης. Αυτές οι εντάσεις μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε ρατσιστική βία. Δεν έπρεπε να εκπλαγούμε. Στην πραγματικότητα, πολλοί από εμάς, ειδικά οι επαναστάτες, το έχουμε προβλέψει αυτό εδώ και χρόνια.

Τους τελευταίους μήνες, η Ενιαιομετωπική Επιτροπή για ένα Εργατικό Κόμμα προειδοποιεί για τη βία που εξαπολύουν τόσο η αστυνομία όσο και οι παραστρατιωτικές συμμορίες κατά των διαδηλωτών που ζητούν δικαιοσύνη για τα θύματα της αστυνομικής τρομοκρατίας. Εφιστούμε την προσοχή στην ολοένα και πιο οργανωμένη φύση των λεγόμενων “αντιδιαδηλώσεων” που οργανώνουν οι λευκοί ρατσιστές. Απαιτήσαμε από την Αριστερά και την οργανωμένη εργατική τάξη να σχηματίσουν Ενιαία Μέτωπα και Επιτροπές Δημόσιας Περιφρούρησης. Όταν οι Ρεπουμπλικάνοι φάνηκαν να υποχωρούν μπροστά στην ισχνή νίκη των Δημοκρατικών, επισημάναμε ότι αυτή η παραχώρηση ήταν μια τακτική για να κερδίσουν χρόνο και να κερδίσουν υποστήριξη. Οι προειδοποιήσεις μας δεν ήρθαν από το πουθενά, αλλά από την προσεκτική παρατήρηση των τακτικών και των ενεργειών του Τραμπ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Τραμπ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να καταστείλει την αντιρατσιστική λαϊκή εξέγερση και να κλέψει τις εκλογές. Εκδίωξε τον Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να αναπτύξει στρατεύματα εναντίον του λαού που εξεγέρθηκε. Οι απειλές του Τραμπ να ανατρέψει τις εκλογές και να παραμείνει στην εξουσία ανεξάρτητα από το τι υπαγόρευαν τα αποτελέσματα ήταν καθημερινές. Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες της κορύφωσής τους! Αυτός δεν είναι ο συνηθισμένος ρατσιστικός «όχλος» που δυστυχώς έχει συνηθίσει αυτή η χώρα. Αυτή είναι μια οργανωμένη φασιστική επίθεση.

Photo: Blinofanaye https://flic.kr/p/2kpYYza

Η συνδικαλιστική ηγεσία δεν έχει κινητοποιηθεί, επιτρέποντας στους καπιταλιστές πολιτικούς, τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους Ρεπουμπλικάνους, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των αφεντικών τους, επιτρέποντας στον Τραμπ να γίνει ηγέτης του «ελεύθερου» κόσμου. Ο Τραμπ δεν εμφανίστηκε μόνος από το πουθενά. Το έδαφος έχει στηθεί γι’ αυτόν εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Από τη δεκαετία του 1970 οι άνθρωποι της εργατικής τάξης άρχισαν να δέχονται πλήγματα: η εξωτερική ανάθεση έγινε ο ακρογωνιαίος λίθος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών κυριάρχησε και πολλοί εργάτες ίσα που μπόρεσαν να κρατήσουν τις δουλειές τους. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιήθηκε η Νότια Στρατηγική, θέτοντας τους λευκούς της εργατικής τάξης αντιμέτωπους με έγχρωμους εργάτες. Η ηγεσία των συνδικάτων δεν πήρε θέση ενάντια στις περικοπές. Στην πραγματικότητα, όταν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας [PATCO –Σ.τ.Μ.] ξεκίνησαν απεργία το 1981, οι εργάτες έμειναν άφωνοι μπροστά στους γραφειοκράτες που αρνήθηκαν να ζητήσουν γενική απεργία για να τους στηρίξουν. Συνθηκολογήσεις όπως αυτή, τελικά έριξαν λευκούς εργάτες στα νύχια ενός δημαγωγού όπως ο Τραμπ. Παρ’ όλα αυτά, οι αποκαλούμενοι συνδικαλιστές ηγέτες υποστηρίζουν τους Δημοκρατικούς που έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι τόσο αντεργατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι. Μας ζητείται ακόμα να εμπιστευτούμε την αστυνομία που είναι οι ίδιοι μπράβοι που πυροβολούν τους μαύρους καθημερινά. Tα λάθη του παρελθόντος είναι τελικά η αιτία των σημερινών προβλημάτων! ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ!

Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες ότι οι Δημοκρατικοί θα έρθουν να μας σώσουν, γιατί είναι απρόθυμοι να πολεμήσουν ακόμα και για τις δημοκρατικά κερδισμένες εκλογές τους. Τα σημερινά γεγονότα απέδειξαν αδιαμφισβήτητα ότι η στήριξη στις δυνάμεις του “νόμου και της τάξης” για την τήρηση των δικών τους κανόνων είναι θανάσιμο λάθος. Στην πραγματικότητα, ο δήμαρχος του Πόρτλαντ είπε τώρα ότι πυροβολεί τους Αντίφα αντί για τα Υπερήφανα Αγόρια που δημιούργησαν την κρίση στο Πόρτλαντ. Ο Τεντ Γουΐλερ, Δημοκρατικός, βγήκε στην εθνική τηλεόραση για να ανακοινώσει ότι δεν θα ανεχτεί πλέον διαφωνίες και ως εκ τούτου θα κυνηγήσει την Antifa. Τέτοιου είδους ρητορείες αναμένονται όλο και περισσότερο από τα δημόσια πρόσωπα. Τα έχουμε ξαναδεί όλα αυτά. Ο καπιταλισμός έχει ήδη βυθίσει τον κόσμο σε δύο παγκόσμιους πολέμους και αμέτρητους άλλους σκοτώνοντας ανείπωτα εκατομμύρια. Οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί υπηρέτες τους είναι εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας.

Αυτού του είδους η σφαγή θα συνεχιστεί αν δεν αντιταθούμε, επηρεάζοντας με το χειρότερο τρόπο τους έγχρωμους. Αυτή η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση επειδή ο καπιταλισμός λαχταρά να πάρει ανάσες στον επιθανάτιο ρόγχο του. Αν δεν υπάρξει ένα κίνημα της εργατικής τάξης για μια συνολική συντονισμένη απάντηση ενάντια σε αυτήν την καπιταλιστική επίθεση, η καταστολή εναντίον ανθρώπων που αγωνίζονται για τα νόμιμα δικαιώματά τους θα συνεχιστεί. Η αστυνομία θα επιτεθεί σκληρότερα στους έγχρωμους για όποιες υποτιθέμενες παραβάσεις.

Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα πολιτικό κόμμα βασισμένο στην αυτο-δραστηριότητα της εργατικής τάξης, και τελικά, χρειαζόμαστε μια κοινωνία που θα χτίζεται και θα ελέγχεται από τους εργάτες. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε από την καταστροφή των πολέμων που μαστίζουν τους ανθρώπους της εργατικής τάξης παγκοσμίως είναι να αλλάξουμε την κοινωνία από μια κοινωνία βασισμένη στα κέρδη σε μια κοινωνία βασισμένη στην ανθρώπινη συνεργασία. Αυτό σημαίνει οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας. Ως πρώτο βήμα, πρέπει να σχηματίσουμε ένα εργατικό κόμμα ανεξάρτητο από τους καπιταλιστές πολιτικούς που θα καθοδηγήσει την εργατική τάξη να αγωνιστεί για τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα όλων των καταπιεσμένων ανθρώπων.

Αυτό το περιστατικό στο Καπιτώλιο θα είναι το πρώτο από πολλά. Πρέπει να αποφασίσουμε ως εργάτες πώς να σταθούμε στο ύψος μας ενάντια στους φασίστες για να υπερασπιστούμε και να επεκτείνουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις μας και πώς μπορούμε τελικά να απαλλάξουμε τον κόσμο από τον καπιταλισμό.

Εμπρός για το Ενιαίο Μέτωπο Εργατών κατά του Φασισμού! Εμπρός για το Εργατικό Κόμμα! Κάτω οι φασίστες! Γενική απεργία για να υπερασπιστούμε και να επεκτείνουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις μας! Εκατομμύρια εργάτες, στους δρόμους στις 20 του μήνα!

Επιτροπή Ενιαίου Μετώπου για το Εργατικό Κόμμα

(United Front Committee for Labor Party, UFCLP)

6 Ιανουαρίου 2021

Υποσημειώσεις[+]