2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΣΗ

 

 

Δυο χρόνια χωρίς τον κομμουνιστή επαναστάτη των Πετραλώνων που πάλευε για την υπόθεση της επανάστασης και της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης και του λαού. Δυο χρόνια χωρίς τον λαϊκό ηγέτη που με τις πράξεις του άνοιγε δρόμους για ζωή και ελευθερία μέσα στον κάθε αγώνα και στην κάθε αγωνία των ανθρώπων. Δυο χρόνια χωρίς τον Άνθρωπο, που αποτελούσε μια πρόταση ζωής για τον κάθε επαναστάτη, αφού η πολιτική του δράση ήταν αξεχώριστη από την ίδια του την καθημερινότητα. Δυο χρόνια χωρίς τον τροτσκιστή που κατάφερνε να δει το μεγάλο μέσα στο πιο μικρό ζήτημα.

 

Ενταγμένος στις γραμμές της ΕΔΕ κι έπειτα του ΕΕΚ, η πορεία του θα είναι για πάντα χαραγμένη τόσο στο Κόμμα όσο και στην περιοχή των Πετραλώνων, από όπου υπηρέτησε ακούραστα τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Η επιμονή και υπομονή που έδινε τους αγώνες, είναι που τον έκαναν επικίνδυνο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα και γι’ αυτό στοχοποιήθηκε πολλάκις από το κράτος και το παρακράτος.

 

Η συμβολή του συντρόφου Γιάννη Γιαννατσή έχει επηρεάσει αναπόδραστα το επαναστατικό κίνημα. Το σπάνιο πολιτικό του ήθος και η πλούσια πολιτική του δράση, αποτελεί παράδειγμα για κάθε μαχητή της Αριστεράς. Τιμούμε τον σύντροφό μας, παλεύοντας από κάθε γειτονιά και κάθε μετερίζι για να ανατρέψουμε τον άθλιο κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Σε αυτή μας την πάλη, ο σύντροφος Γιάννης Γιαννατσής βρίσκεται πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας.