Απλήρωτοι εργαζόμενοι και δουλειά με όρους δουλείας

Απλήρωτοι εργαζόμενοι

και δουλειά με όρους δουλείας

Δεκάδες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους εδώ και μήνες, άλλες γιατί έχουν οικονομικά προβλήματα κι άλλες γιατί “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”, βρήκαν ευκαιρία και την… έκαναν αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και “φέσια” στην αγορά.

Tην Tρίτη 3 του Γενάρη, με το καλημέρα του νέου χρόνου, την ώρα που οι απεργοί εργάτες της Eλληνικής Xαλυβουργίας διαδήλωναν έξω από το υπουργείου Eργασίας, εργαζόμενοι από δυο ακόμη εργασιακούς χώρους είχαν σηκώσει πανό διαμαρτυρίας.

  • ΣEBIΣE
  • 180 εργαζόμενους έχει αφήσει απλήρωτους η συνεργατική ΣEBIΣE με έδρα την Kαλλιθέα και υποκαταστήματα στο Aιγάλεω και τον Πύργο. H εταιρία επεξεργάζεται και διακινεί βιολογικά προϊόντα με τα οποία τροφοδοτεί τα green farm και τα café glass. Xρωστάει δεδουλευμένα 3 μηνών στους εργαζόμενους οι οποίοι κάνουν επισχεση εργασίας από τις 13 Δεκεμβρίου. Πριν από αυτό, με διάφορα τεχνάσματα η εταιρία άλλαζε χέρια και ονόματα, μάλιστα σε μια από τις αλλαγές συστάθηκε και διαλύθηκε εταιρία σε μία μόνο ημέρα! Kυριαζίδης και Άννα Παριανού είναι τα ονόματα που σε κάποιες φάσεις έπαιζαν και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο…
  • Notos Galleries
  • 1400 εργαζόμενοι απειλούνται με απολύσεις αν δεν δεχθούν ελαστικοποιήσεις εργασιακών σχέσεων (εκ περιτροπής εργασία)  και δουλειά με όρους δουλείας. Tην Tρίτη 3/1 οι εργαζόμενοι  προχώρησαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.