Αύξηση της θητείας στους 12 μήνες αποφάσισε η κυβέρνηση Παπαδήμου

Αύξηση της θητείας στους 12 μήνες

αποφάσισε η κυβέρνηση Παπαδήμου

Καθώς η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει, το πολιτικό σύστημα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το υπόλοιπο της εξουσίας της για να κάνει πράξη μια από τις πιο αντιδραστικές τομές που έχει ανάγκη, την πρώτη αύξηση του χρόνου στρατιωτικής θητείας από την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, από μια “κυβέρνηση ειδικού σκοπού”!

Μιλιταριστές δημοσιογράφοι αποσαφήνιζαν: «η παρούσα τετραμελής πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ η οποία προέρχεται από τρία κόμματα, μπορεί κάλλιστα να επιλύσει το ζήτημα της θητείας έτσι ώστε ο καταμερισμός του όποιου κόστους να γίνει διά τρία, και κυρίως χωρίς το ένα από τα κόμματα να επιρρίψει τις ευθύνες στο άλλο. Τέτοιες ευκαιρίες, πολυκομματικών ηγεσιών είναι μοναδικές για την επίλυση προβλημάτων αυτού του είδους!!!

Προηγήθηκε μπαράζ δημοσιευμάτων και συντεταγμένης προπαγανδιστικής χειραγώγησης για τους «εθνικούς κινδύνους», που αποτελούν αιτία και αφορμή. Επιβάλλουν την αύξηση της θητείας, ενισχύουν τα φοβικά σύνδρομα, απαιτούν «εθνική ενότητα», συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό του εργαζόμενου λαού μας από τα τραγικά αδιέξοδα που του δημιουργεί ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ. Ενώ προετοιμάζουν για πιθανή όξυνση του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.

Έτσι επιτυγχάνουν να εκμεταλλευτούν ακόμη περισσότερο την νεολαία, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις μιλιταριστών και πολεμικών βιομηχανιών, ελληνικών και ξένων, για αγορές όπλων, εξοικονομώντας χρήματα από την μείωση των λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων και την απόλυση των Μισθοφόρων Στρατιωτών. Τα σχέδια αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποιούνται μόνο προπαγανδιστικά, αφού όλοι οι αστοί πολιτικοί κοντράρουν κάθε απόπειρα να κλείσουν τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα για να διασώσουν το άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων και ψηφοθηρίας.

Ενώ τους σχεδιασμούς αύξησης της θητείας του πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη μπλόκαραν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, τώρα, εν μέσω εορτών, το γνωστό συγκρότημα εξαγγέλλει «ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος θα ενημερώσει την αρμόδια Διακομματική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας που θα συνέλθει εντός 15 ημερών, ώστε να ετοιμαστούν οι σχετικές αποφάσεις. Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε αναφέρει ότι η αύξηση ή όχι της στρατιωτικής θητείας θα αποφασισθεί μετά τον εξορθολογισμό της δομής του στρατού, αλλά η νέα αυτή δομή δεν έχει ακόμα αποφασισθεί και παρ’ όλα αυτά αποφασίζεται εκ των προτέρων η αύξηση της θητείας».

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας δεν αποτελεί ένα απομονωμένο μέτρο. Εντάσσεται στην αύξηση του μιλιταρισμού και την εθνικιστική έξαρση, αποτελώντας μέρος της ευρύτερης αντιδραστικής ταξικής επίθεσης με στόχο τη Δια Βίου υποταγή της νεολαίας, του πιο ανυπότακτου τμήματος της κοινωνίας. Στράτευση στα 18-19, κόψιμο των αναβολών, δουλεία μέχρι τα 25 χρόνια με ακόμη μικρότερο μισθό, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης διαμορφώνουν τοπίο απόλυτης εκμετάλλευσης και υποδούλωσης των νέων ανθρώπων χωρίς δικαιώματα.

Αντιστεκόμαστε στα μιλιταριστικά και αντεργατικά χαράτσια στη νεολαία, δίνοντας τη μάχη της ανατροπής τής πραξικοπηματικής κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-κεφαλαίου. Απαιτούμε τη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Με τους αγώνες μας σταματήσαμε την Στράτευση στα 18. Μπλοκάραμε την Καταστολή της Εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 από τον στρατό. Θα τους σταματήσουμε ξανά με  την ανάπτυξη ενός Μαζικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Είμαστε ενάντια στην Υποχρεωτική Στράτευση. Καλούμε την νεολαία να μην καταταγεί Μισθοφόρος του συστήματος σε Στρατό και Αστυνομία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com