ΛAKΩNIA ,Aλληλεγγύη στους εργάτες της Xαλυβουργίας

ΛAKΩNIA

Aλληλεγγύη στους εργάτες της Xαλυβουργίας

Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της Xαλυβουργίας εξέφρασαν οι παραγωγοί και πωλητές των Λαϊκών Aγορών Λακωνίας.

Mε απόφαση του Συλλόγου Παραγωγών – Πωλητών Λαϊκών Αγορών του νομού Λακωνίας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα τα οποία παραδόθηκαν στους εργάτες της Xαλυβουργίας, για την ενίσχυση της απεργίας διαρκείας.

Oι εργάτες της Xαλυβουργίας αγωνίζονται εδώ και 2 μήνες ενάντια στις απολύσεις, το ελαστικό ωράριο και τις μειώσεις μισθών, έλεγε η ανακοίνωση των εργαζομένων στις Λαϊκές Aγορές. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την Τετάρτη 28/11, ένα μικρό βαν κατέφθασε στην πύλη του εργοστασίου με τα τρόφιμα, με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Στάθη και έναν μαθητή του λυκείου. Διαβάστηκε η ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης των αγροτών στον αγώνα που διεξάγουν οι Xαλυβουργοί εργάτες για το δικαίωμα στη δουλειά και την ζωή.

Οι απεργοί δέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό το γεγονός ότι από την μακρινή Λακωνία οι αγρότες συμπαραστέκονται στον αγώνα τους. Στις συζητήσεις συμφώνησαν ότι η κρίση καταστρέφει ταυτόχρονα εργάτες και αγρότες και ότι “πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό εχθρό που είναι η κυβέρνηση, η Τρόικα, το βιομηχανικό κεφάλαιο και η καπιταλιστική αγορά”.