Νέα μέτρα ζητά η Τρόικα Σφαγείο στους μισθούς

Νέα μέτρα ζητά η Τρόικα

Σφαγείο στους μισθούς

Mετά τη σφαγή στο δημόσιο η κατακρεούργηση σημειώνεται στον ιδιωτικό τομέα.

Κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των κατώτατων αμοιβών, μειώσεις στο μισθολόγιο των τραπεζικών υπαλλήλων και «μαχαίρι» σε 13ο και 14ο μισθό ζητά η τρόικα, που επισκέπτεται την Eλλάδα στις 15 Γενάρη.

Kαι η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμιου, με τη στήριξη του πρασινο-γάλαζο-φασιστικού κομματικού μπλοκ έχει ήδη αρχίσει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση… «Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο Παπαδήμος, απειλώντας με ανεξέλεγκτη χρεοκοπία αν δεν εφαρμοστούν οι επιταγές της τρόικας.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις προθύμως συμφωνούν στο πάγωμα των αυξήσεων για τρία χρόνια και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, όπως οι ασφαλιστικές εισφορές, που όμως θα έχουν ισχυρές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.
Mε κατώτατους μισθούς κοντά στα 600 ευρώ καθαρά, η κατάργηση του κατώτατου μισθού κάνει τη διαβίωση (όσων εργάζονται) αβίωτη. Για τους άνεργους, που ξεπερνούν το 20% είναι κόλαση… Eπισήμως, υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν απωλέσει το 25% των αποδοχών τους… μέχρι τώρα!