Συλλαλητήριο στα Προπύλαια, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, 10:30 π.μ.

Στον απεργιακό χορό των ημερών μπαίνουν δυναμικά και οι εκπαιδευτικοί που εδώ και καιρό αγωνίζονται κατά των αντιδραστικών αντι-μεταρρυθμίσεων της εκπροσώπου των κόλετζ Κεραμέως.

Δάσκαλοι και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, το Σάββατο 11/2 υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία  η εισήγηση της ΟΛΜΕ.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) έχει ήδη ψηφίσει, από τις 2 Φεβρουαρίου, απόφαση για απεργία στις 15/2.

Στην Αθήνα οι απεργιακές συγκεντρώσεις των απεργών θα γίνουν Τετάρτη 15/2, 10:30 π.μ. στα Προπύλαια. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις όλης της χώρας.

Αναμένεται, επίσης, να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και οι μαχόμενοι καλλιτέχνες.

Η απόφαση της ΟΛΜΕ

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ (11/02/23) αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ υπερψήφισε με συντριπτικά ποσοστά (95,5% το πλαίσιο αιτημάτων και 100% το πρόγραμμα δράσης) την εισήγηση της ΟΛΜΕ.

Ως εκ τούτου υπερψηφίστηκαν  τόσο η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, όσο και η απεργία της 15ης Φεβρουαρίου και οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 15/2/23 στις 10:30 π.μ.

Καλούμε σε απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με πρώτο βήμα τη μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης.[…]

Καλούμε σε συσπείρωση στην Ομοσπονδία και σε δυναμικό αγώνα για να ανατρέψουμε το νόμο 4823/21 και την αξιολόγηση.

Η ΔΟΕ για την απεργία

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) έχει ήδη αποφασίσει δράσεις και απεργία στις 15 Φεβρουαρίου  από την αρχή του μήνα (2 Φεβρουαρίου 2023), απαντώντας στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την άμεση εφαρμογή της αντιπαιδαγωγικής και αντιεπιστημονικής ατομικής «αξιολόγησης».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  μετά από αποφάσεις Γενικών της Συνελεύσεων έχει αποφασίσει τα παρακάτω:

Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων των Σ.Ε.Π.Ε. μέχρι 10/2 και πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με παρουσία των προέδρων σε  κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 14:00. Την ίδια ημέρα κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.

Κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα.

Την εβδομάδα 6 με 10/2 πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Π.Ε. με αιχμή το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης όλων των δόκιμων εκπαιδευτικών και την ατομική αξιολόγηση.

Κήρυξη απεργίας-αποχής από όλες τις εξωδιδακτικές διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης.

Κήρυξη στάσεων εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών για την κάλυψη των συναδέλφων ώστε να μη υλοποιηθούν οι διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.

Πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με συμβούλους εκπαίδευσης των περιοχών όπου ξεκινάει η διαδικασία καθώς και αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Ανάδειξη και δημοσιοποίηση των θέσεων του κλάδου με επιστολές σε γονείς, σποτ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση κλπ.

Πραγματοποίηση συναντήσεων με τα κόμματα της Βουλής ώστε να πάρουν σαφή θέση επί του ζητήματος.

Πραγματοποίηση νέου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων και νέας Ολομέλειας Προέδρων.

Συντονιστικό των Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Συμμετέχοντας στην απεργία, το Συντονιστικό των Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών απαιτεί μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία! Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για το προσοντολόγιο!

ΟΥΤΕ σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ!

Άμεση μονιμοποίηση χωρίς ΚΑΜΙΑ προϋπόθεση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.