25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ: ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Τη νύχτα της 8ης προς 9η Γενάρη του 1991, ο Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε από το δεξιό παρακράτος γιατί υπερασπίστηκε τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις των μαθητών, ενάντια στο νόμο Κοντογιανόπουλου (υπουργό της Δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη – και στη συνέχεια στελέχους του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ). Ο αριστερός αγωνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας, μέλος του Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου, έπεσε υπερασπιζόμενος τη δημόσια δωρεάν παιδεία, τις ελευθερίες των μαθητών και της νεολαίας.

 

25 χρόνια μετά την δολοφονία του, ο αγωνιστής καθηγητής ζει, στους αγώνες και στη μνήμη του λαού και της νεολαίας. Η νεολαία και η εργατική τάξη πρέπει να τιμήσουν τους αγωνιστές και να βγάλουν τα μαθήματα από την εμπειρία των αγώνων που έχουν δοθεί.

Η μνήμη του αγωνιστή καθηγητή μπορεί να τιμηθεί μόνο μέσα από την πάλη για την ανατροπή όλων όσων σήμερα καταδικάζουν τη νεολαία και την εργατική τάξη, σε μια διαρκή αγωνία και ανασφάλεια, σε μια ζωή χωρίς μέλλον και προοπτική.

 

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθυγραμμισμένη με το πλαίσιο της Ευρώπης-Φρούριο συνεχίζει να δολοφονεί, διατηρώντας τους φράχτες και μετατρέποντας τα χερσαία και υδάτινα σύνορα σε νεκροταφεία προσφύγων και μεταναστών. Συνεχίζει να δολοφονεί το μέλλον της ντόπιας εργατικής τάξης και της νεολαίας, με το τρίτο μνημόνιο και το αντι-ασφαλιστικό σύστημα που προωθεί.

 

Σήμερα δεν αρκεί να παλέψουμε μόνο απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των δανειστών. Είναι αναγκαίο να παλέψουμε να πέσει αυτή η κυβέρνηση, στον δρόμο, από τα κάτω και από τα αριστερά. Η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης να φέρει ακόμα και τις ελάχιστες προεκλογικές της δευσμεύσεις για παράλληλο πρόγραμμα, δεν απειλεί κανέναν άλλο παρά την ίδια την εργατική τάξη και την νεολαία. Πρέπει να ξεμπερδέψουμε εδώ και τώρα με όσους πούλησαν φρούδες ελπίδες.

Η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης, απέναντι στα μνημόνια, τα μέτρα και την κυβέρνηση. Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη του λαού να συντρίψει το σύστημα που δολοφονεί είτε με πολέμους και φράχτες, είτε με λιτότητα-φτώχεια. Η ελπίδα του λαού βρίσκεται στην επανάσταση.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ (ΠΑΤΡΑ)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 6 μ.μ.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Κομματική Οργάνωση Πάτρας