ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

Η τραγωδία των ανθρώπων που πνίγονται στο Αιγαίο δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις. Είναι η εφιαλτική πραγματικότητα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι εκατομμύρια πρόσφυγες κυνηγημένοι από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την κοινωνική καταστροφή στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Οι κυρίαρχες τάξεις της Ευρώπης αφού κατέστρεψαν με τους πολέμους ή την οικονομική ληστεία τούς στοιχειώδεις υλικούς όρους ολόκληρων λαών τώρα κλείνουν τα σύνορα, στήνουν διεθνείς συνοριοφυλακές και τείχη για να περιφρουρήσουν την Ευρώπη-Φρούριο. Στήνουν σύγχρονα κολαστήρια/στρατόπεδα-συγκέντρωσης για να “υποδεχτούν” τα κύματα των κυνηγημένων και τους χωρίζουν σε μετανάστες και πρόσφυγες ανάλογα με το αν τους κατέστρεψαν περισσότερο με τις οικονομικές πολιτικές τους ή με τον πόλεμο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα των ανθρώπων που φεύγουν από τον τόπο στον οποίο γεννήθηκαν να αυτοπροσδιορίζονται με οποιονδήποτε τρόπο το επιθυμούν, ως πρόσφυγες ή μετανάστες. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα στις κυβερνήσεις και τα κράτη να διαχωρίζουν τους σύγχρονους παρίες ενός φλεγόμενου κόσμου σε πρόσφυγες και μετανάστες για να μπορούν να πνίξουν, να δείρουν ή να απελάσουν πιο εύκολα τους τελευταίους.

 

Η ψευτο-αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα δεν μπορεί να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τις εκατόμβες των νεκρών στο Αιγαίο. Είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία κρατάει το Φράχτη στον Έβρο τον οποίο υποσχόταν να γκρεμίσει, πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015. Είναι αυτή η κυβέρνηση που επιβάλλει τις πιο άθλιες και εξευτελιστικές συνθήκες στους πρόσφυγες. Είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία τσακίζοντας τους μετανάστες δείχνει την εικόνα του μέλλοντος της ντόπιας εργατικής τάξης, είναι το μέλλον της διαρκούς λιτότητας και του 3ου Μνημονίου.

 

Στις 23 και 24 του Γενάρη διαδηλώνουμε μαζικά στον Έβρο!

 

Διαδηλώνουμε γιατί μόνο οι ίδιοι οι λαοί, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, μπορούν να γκρεμίσουν τον Φράχτη στον Έβρο. Καμία καπιταλιστική κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποιήσει στο ελάχιστο τις κοινωνικές ανάγκες των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων ανθρώπων ούτε στην Ελλάδα-Φυλακή, ούτε στην Ευρώπη-Φρούριο, ούτε στον καπιταλιστικό κόσμο κρίσης και ατέλειωτης βαρβαρότητας.

 

Διαδηλώνουμε μαζί με τα ταξικά μας αδέρφια από την άλλη πλευρά του Έβρου και του Αιγαίου, τουρκικές και κουρδικές αντιρατσιστικές και αριστερές οργανώσεις.

Γιατί μαζί μπορούμε να γκρεμίσουμε τον κόσμο της φρίκης και της μιζέριας.

Γιατί μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα κόσμο στον οποίο κανένας άνθρωπος δεν περισσεύει.

 

Μόνο η νικηφόρα σοσιαλιστική επανάσταση, η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και η πάλη για μια ελευθεριακή κομμουνιστική κοινωνία μπορεί να θέσει οριστικό τέλος στα κοινωνικά δεινά.

 

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας