26 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα

Με ανεξάρτητη πορεία, τίμησαν φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ και η ΛΑΕ, την μνήμη του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, μέλους του ΕΑΜ, που δολοφονήθηκε από τον παρακρατικό Ranger της Νέας Δημοκρατίας Καλαμπόκα, στις 9/1/1991, υπερασπιζόμενος τις μαθητικές καταλήψεις.

 

Η συγκέντρωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο έξω από το σχολείο όπου έπεσε ο Τεμπονέρας, ήταν μαζικότερη από τις προηγούμενες χρονιές. Μετά τις ομιλίες των αντιπροσωπειών των σωματείων των εκπαιδευτικών, αναρχικοί πραγματοποίησαν παρέμβαση, εμποδίζοντας τον γραμματέα του ΕΑΜ να πάρει τον λόγο, διαβάζοντας κείμενο αλληλεγγύης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, και στην ομηρία του γιού της  Ρούπα και του Μαζιώτη.

 

Στη συνέχεια οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι προαναφερθείσες οργανώσεις, αποχώρησαν από την συγκέντρωση, πραγματοποιώντας ανεξάρτητη πορεία από το ΕΑΜ και τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατέληξε στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ Πάτρας: http://eek.gr/index.php/announcements/4672-26-xronia-apo-tin-dolofonia-tou-agonisti-kathigiti-nikou-temponera