3 Φεβρουαρίου 2017 η έφεση της σ. Aναστασίας Δεληκάρη

3 Φεβρουαρίου 2017 η έφεση της σ. Aναστασίας Δεληκάρη

καταδικάστηκε σε 7μηνη φυλάκιση για το σύνθημα «τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών» στον μαντρότοιχο της METKA

Bόλος
Αναβλήθηκε για τις 3 Φεβρουαρίου 2017 η εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει η σ. Αναστασίας Δεληκάρη κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία είχε καταδικάσει από το Πρωτοδικείο Βόλου σε 7 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας (ΠΚ άρθρο 381) εξαιτίας της αναγραφής του συνθήματος «Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, αγώνας στα χέρια των εργατών» στο μανδρότοιχο του εργοστασίου ΜΕΤΚΑ στην πρώτη μεγάλη γενική απεργία κατά των μνημονίων, στις 5 Μάη 2010.

Η περυσινή εξοργιστική καταδίκη, πολιτική από κάθε άποψη για τη στάση του ΕΕΚ στην υπεράσπιση των απολυμένων εργατών αλλά και όλων των δυνάμεων που στήριξαν τον αγώνα, δείχνει ότι η εργοδοσία αναζητούσε με κάθε τρόπο τη ρεβάνς του ηρωικού αγώνα του 2010 που την οδήγησε σε μια ταπεινωτική ήττα, δικαίωσε τον αγώνα των εργατών και οδήγησε στην επαναπρόσληψή τους.

Η έφεση που θα εκδικαστεί έχει μεγάλη σημασία για το εργατικό κίνημα καθώς ο αγώνας των απολυμένων της ΜΕΤΚΑ δεν κερδήθηκε από το σωματείο των εργαζομένων που στάθηκε στο πλευρό της εργοδοσίας αλλά από την αποφασιστικότητα των εργατών που κατασκήνωσαν έξω από τη πύλη του εργοστασίου στη Ν. Ιωνία Βόλου και εκατοντάδων αλληλέγγυων που στήριξαν νυχθημερόν τον αγώνα τους.