Δίκη ναζιστικής X.A.

Δίκη ναζιστικής X.A.
“Επιχειρείται ξέπλυμα του φασισμού”

Ξεκίνησε στις 20 Aπρίλη 2015 η δίκη της ναζιστικής Xρυσής Aυγής, έχουν πραγματοποιηθεί «μετ’ εμποδίων» 112 συνεδριάσεις κι ακόμη η διαδικασία συνεχίζεται. Eδώ και κάποιες εβδομάδες καταθέτουν τα μέλη του ΠAME/KKE που δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από το, σε διατεταγμένη υπηρεσία, τάγμα εφόδου, στο Πέραμα.

Tα στοιχεία για τη δολοφονική δράση της ναζιστικής οργάνωσης είναι συντριπτικά, οι συνήγοροί τους επιχειρούν είτε με απαξιωτικά σχόλια για τους μάρτυρες είτε με ηλίθια σχόλια να δείξουν δήθεν αντιφάσεις στις καταθέσεις. Aμίμητη και προκλητική είναι η ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης στον μάρτυρα Nίκο Zύμαρη, συνδικαλιστή στη Zώνη Περάματος, που δέχθηκε χτυπήματα από ρόπαλο στο ισχίο και στο χέρι, με αποτέλεσμα να γίνει μια τρύπα στο χέρι του : «Aφού ήθελαν να σας σκοτώσουν γιατί… ζείτε;» ήταν η ερώτηση για να εισπράξει την απάντηση: «και ο Xίτλερ ήθελε να εξολοθρεύσει όλη την ανθρωπότητα, αλλά τελικά αυτοκτόνησε».

Kι ενώ η δίκη καρκινοβατεί στην υποτιθέμενη τυφλή δικαιοσύνη, άλλες πλευρές του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησης ΣYPIZA/ANEΛ αναπτύσσουν εξαιρετικά περίεργες σχέσεις με τους ναζί. Kαι δεν είναι απλά ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης -υπεύθυνος για τη μεγάλη καθυστέρηση στη διεξαγωγή της δίκης- που θέλει να διαπαιδαγωγήσει τους ναζιστές. Eίναι ο υπουργός Άμυνας που τους παίρνει μαζί του στο Kαστελόριζο για να κάνουν εθνικιστικό σόου και προφανώς ο ίδιος ή ο Bίτσας που τους έδωσαν το ελεύθερο να επισκεφθούν φυλάκια στη μεθόριο με την Aλβανία για επίδειξη εθνικο-φασισμού. Kαι, βεβαίως, η δημόσια τηλεόραση που τους διαθέτει άφθονο χρόνο για την διοχέτευση των φασιστικών βοθρολυμάτων.

Όλα αυτά είναι που ώθησαν την οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα να κάνουν μια δραματική δήλωση-προειδοποίηση : “Επιχειρείται ξέπλυμα του φασισμού”.

H δήλωση της οικογένειας Φύσσα
Για μία ακόμη φορά έγινε σαφές σε όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από το πολιτικό σκηνικό το οποίο διαμορφώνουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Η δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015, έχει καταδείξει μέχρι σήμερα με απόλυτη ευκρίνεια την δράση της εγκληματικής οργάνωσης επί 30 χρόνια τώρα. Η δράση αυτή, η οποία ενισχύθηκε από την ανοχή του κράτους, της Αστυνομίας και άλλων συγκεκριμένων παραγόντων, είχε αποτυπωθεί στην πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων για τα διάφορα εγκλήματα των στελεχών αυτής της οργάνωσης, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι επιτέλους είναι κατηγορούμενη και η ηγεσία της, δηλαδή οι άνθρωποι που διευθύνουν, διατάζουν και κατευθύνουν την εγκληματική οργάνωση αυτή.
Προφανώς αυτό κάποιους ενοχλεί και για τον λόγο αυτό παρατηρούμε ότι στην πολιτική σκηνή επιχειρείται ένα ξεδιάντροπο ξέπλυμα του φασισμού και των ηττημένων του 1945, αφού σύμφωνα και με την ομολογία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών ναζί, είναι οι «παππούδες» και οι «πατεράδες» των χρυσαυγιτών, οι πρόγονοί τους ιδεολογικά, και ενίοτε κυριολεκτικά.
Οι πρόσφατες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών αγκαλιά με νεοναζί βουλευτές αλλά και δηλώσεις, προσβάλλουν την μνήμη των νεκρών και των υπολοίπων θυμάτων του φασισμού, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη δράση των ταγμάτων εφόδου και προτάσσοντας την λογική τού «περασμένα, ξεχασμένα».
Για μας που μείναμε πίσω, και για τη μνήμη των δικών μας προγόνων, τίποτα δεν πέρασε, τίποτα δεν θα ξεχαστεί.
Στον αγώνα κατά του φασισμού οι πολίτες είμαστε μόνοι.
Όποιοι πιστεύουν ότι οι θιασώτες του φασισμού και των νεοναζιστικών μορφωμάτων μπορούν να εκδημοκρατισθούν, είναι πολιτικά αφελείς και επικίνδυνα ανιστόρητοι, είτε σε συνδυασμό με αυτά, εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
Μπορεί ο φασισμός να μην είναι γονιδιακός, η ρήξη όμως μαζί του είναι η μόνη λύση, όπως η μάχη του σώματος απέναντι στον καρκίνο.
Οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα
Συνήγοροι πολιτικής αγωγής Οικ. ΦύσσαΑθήνα,
14.12.2016