6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 

ΠPOΣKΛHTHPIO ANYΠOXΩPHTOY ANTIΦAΣIΣTIKOY AΓΩNA

Στις 18 του Σεπτέμβρη 2019 κλείνουν έξι χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Γ. Ρουπακιά συνεπικουρούμενου από ομάδα δολοφόνων του «τάγματος» της Nίκαιας.
Ο 34χρονος ράπερ από το Κερατσίνι έπεσε θύμα της δολοφονικής μανίας των απόγονων των Χιτών και των Ταγματασφαλιτών, των πολιτικών επιγόνων του Χίτλερ.
Η φωνή του Παύλου όμως ΔΕΝ σίγησε!
Ο Παύλος Φύσσας είναι το σύμβολο του ασυμφιλίωτου αγώνα για τη συντριβή της Χρυσής Αυγής, του ναζισμού και του φασισμού.
Όλα τα στοιχεία της δίκης δείχνουν πως το φθινόπωρο του 2013 η ηγεσία της X.A. ήθελε να “αναβαθμίσει” τη δράση των ταγμάτων εφόδου της δολοφονώντας αντιπάλους της μέσα στο αντιφασιστικό και το ευρύτερο εργατικό-λαϊκό, κίνημα. Υπολόγιζαν, φυσικά, στην κάλυψη του επίσημου και του βαθέος κράτους, μαζί και της τότε κυβέρνησης της ΝΔ του Σαμαρά που στα συρτάρια του υπουργείου δικαιοσύνης κρατούσε 32 φακέλους δολοφονικών επιθέσεων των ναζί.
Δεν υπολόγισαν όμως τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος που τρόμαξε τους κυρίαρχους με την απειλή μιας αντιφασιστικής εξέγερσης μετά από εκείνης του Δεκέμβρη 2008.
Έξι χρόνια μετά, η ναζιστική Χρυσή Αυγή βρίσκεται εκτός βουλής και τα πρωτακλασάτα στελέχη της πηδάνε από το καράβι που φαίνεται να βουλιάζει.
Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει στο αντιφασιστικό κίνημα. Παλεύουμε για την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας, αλλά και για τη συντριβή του φασισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού στους δρόμους, στις γειτονιές, στους εργασιακούς χώρους.
Ας μη διανοηθεί η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη και η κυβέρνηση του Κούλη-Μητσοτάκη να ρίξει στα μαλακά τους χρυσαυγίτες για να συμπληρώσει την απελευθέρωση του Kορκονέα.
Η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων σε μια σειρά χωρών της Ευρώπης και του κόσμου δεν επιτρέπει καμιά υποστολή της σημαίας της πάλης για τη ζωή και την ελευθερία ενάντια στους νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού.
Η επιδείνωση της καπιταλιστικής κρίσης και η νέα διαφαινόμενη έκρηξή της, παράγοντας πολέμους, φτώχεια και κύματα απελπισμένων προσφύγων, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις του φασισμού.
Πρέπει να οργανώσουμε την πάλη για τη συντριβή του συστήματος που γεννά το φασισμό, την ανατροπή του καπιταλισμού, τη νίκη της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης. Τότε η 18η Σεπτέμβρη θα είναι ημέρα γιορτής μιας ελεύθερης ανθρωπότητας κι ο Παύλος Φύσσας θα χαμογελάει στις καρδιές μας. Προς το παρόν το προσκλητήριο είναι ο δρόμος του ανυποχώρητου αντιφασισμού.
3/9/2019

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ