Δεν μπορούμε αναπνεύσουμεόσο οι φασίστες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα φασιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Εφτά χρόνια μετά, περιμένουμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου, στο οποίο η εισαγγελέας εισηγείται πως κανείς δεν έδωσε εντολή στο Ρουπακιά να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα, μόνος του έκανε το φόνο, η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση, άρα οι εγκληματίες ναζί ηγέτες είναι… αθώοι!;

Εφτά χρόνια μετά, αποδείχθηκε απ’ όλη τη δικαστική διαδικασία πως “δεν τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο” και δεν ήταν η “κακιά στιγμή”. Ο Ρουπακιάς πήρε εντολή για την ειδεχθή πράξη του, καθώς ο Μιχαλολιάκος και οι λοιποί ναζιστές επιχειρούσαν να κυριαρχήσουν στους δρόμους, ιδίως των εργατικών συνοικιών, με δολοφονίες και τρόμο, εφαρμόζοντας τη φασιστική στρατηγική του Μουσολίνι και των SA.

Εφτά χρόνια μετά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γεμίζουν με τη λεζάντα “δεν είναι αθώοι” και χαμογελάμε που ο λαός δεν ξεχνά τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους ψαράδες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, την Αντίπνοια και τόσους άλλους που δέχτηκαν τη δολοφονική μανία των νοσταλγών του Χίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Εφτά χρόνια μετά, όμως, έχουν πυκνώσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε αυτή χώρα και μπορεί η Χρυσή Αυγή να μοιάζει με καράβι που βουλιάζει απ’ όπου πασχίζουν να δραπετεύσουν οι ποντικοί, αλλά το δηλητήριο του φασισμού ξεχύνεται από τα πιο επίσημα χείλη των κυβερνώντων με την πιο ακροδεξιά κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Οι φλόγες της Μόριας πρέπει να ξυπνήσουν όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου, για να γκρεμίσουμε συθέμελα την Ευρώπη-φρούριο και να υψώσουμε την αλληλεγγύη σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Εφτά χρόνια μετά θα είμαστε πάλι στους δρόμους του Κερατσινίου παλεύοντας να στείλουμε τους φασίστες εκεί που ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Θα είμαστε στο Εφετείο στις 7 του Οκτώβρη για να θυμίσουμε σε δικαστές και ακροδεξιούς κυβερνώντες πως δεν θα επιτρέψουμε να ρίξουνε στα μαλακά τους φασίστες δολοφόνους.

Στους καιρούς της χειρότερης πανδημίας, συνδυασμένης με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, θα συγκεντρωθούμε κατά χιλιάδες (με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) γιατί όσο οι φασίστες κυκλοφορούν ελεύθεροι δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε ελεύθερα από τις ΗΠΑ μέχρι το Κερατσίνι.

Η καταδίκη όμως της Χρυσής ως εγκληματικής οργάνωσης και των πρωτοκλασάτων στελεχών της από το δικαστήριο, που την απαιτούμε, δεν πρόκειται ποτέ να συνοδευτεί από την δικαστική καταδίκη του πραγματικού ενόχου: του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά το φασισμό και του κράτους του που τον υποθάλπει.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να τσακίσουμε το φασισμό και το ρατσισμό. Είναι καιρός να ανατρέψουμε αυτό το σύστημα της θεσμοθετημένης κοινωνικής αδικίας και καταστολής που όχι μόνο είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή μας.

Πρώτα απ’ όλα υψώνουμε τις γροθιές μας μαζί με τα ταξικά μας αδέρφια στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ενάντια στις φωνές των εθνικιστών και των πολεμοκάπηλων. Έτσι αρμόζει να τιμήσουμε τον Παύλο Φύσσα εφτά χρόνια μετά απαντώντας με “πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών” για να μη χυθεί ρανίδα αίματος για τις ΑΟΖ, τα κοιτάσματα και τους αγωγούς.

Και όπως λέει ένα επίκαιρο σύνθημα: “Όσοι σπέρνουν Μακρονήσους, θα θερίσουν Μελιγαλάδες”.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, 5 μ.μ.: Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα Πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 11 π.μ., Εφετείο Αθηνών – Έκδοση Απόφασης στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

14-9-2020

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

* Φωτογραφίες: Θόδωρος Κουτσουμπός