Η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, Δευτέρα 16 Μαίου 2022, 6 μ.μ.

Την Δευτέρα 16 Μαΐου στις 6 μ.μ. η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων καλεί σε παράσταση/συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία τον αλληλέγγυο ελληνικό λαό, για την αδιάκοπη ΝΑΚΜΠΑ, που αποσκοπεί στον αφανισμό του παλαιστινιακού λαού από την πατρίδα του.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στηρίζει και καλεί όλη την εργατική τάξη και τον καταπιεσμένο λαό στη συγκέντρωση αυτή.

Το κάλεσμα της Ε.Π.Ε. αναφέρει:

Όλο τον χρόνο, αλλά ειδικότερα οι μέρες του Ραμαζανιού, είναι οι μέρες που ωθούν τον Ισραηλινό κατακτητή να χτυπάει λυσσαλέα όχι μόνο στο Τέμενος Αλ Ακσά, το σύμβολο της αντίστασης και της ίδιας της ύπαρξης μας ιστορικά, αλλά σε κάθε γωνιά της γης μας.

Τις τελευταίες μέρες στην Τζενίν πραγματοποιούνται οι φονικές επιθέσεις του στρατού κατοχής εναντίον των κατοίκων της, ενώ με τη δολοφονία της δικής μας δημοσιογράφου, της Shireen Abu Akleh, που για ολόκληρες δεκαετίες, από το 1997, κάλυπτε τα απάνθρωπα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής εναντίον του λαού της, προκάλεσε ανείπωτη θλίψη και οργή στο λαό μας. Είχε στοχοποιηθεί γιατί ήταν η φωνή της αλήθειας για τις απάνθρωπες πολιτικές του “εβραϊκού” κράτους απαρτχάιντ εναντίον όλων ανεξαιρέτως των Παλαιστινίων. Οι Ισραηλινοί την δολοφόνησαν, όπως και στο παρελθόν δεκάδες άλλους συναδέλφους της. Από το 2000, 55 δημοσιογράφοι εκτελέστηκαν από τον στρατό κατοχής.

Από την έναρξη της ισραηλινής κατοχής έως τώρα, χιλιάδες Παλαιστίνιοι εξοντώθηκαν (συνεχώς αποκαλύπτονται οι ισραηλινές θηριωδίες εναντίον του λαού μας με την ανακάλυψη μαζικών τάφων).

Θα αγωνιστούμε ενάντια στην εθνοκάθαρση που συντελείται αδιάκοπα εναντίον του λαού μας. Στη γη μας, με αδιάλειπτη παρουσία τουλάχιστον 2500 χρόνων, ο λαός μας αγωνίζεται ενάντια στους μεθοδευμένους σιωνιστικούς σχεδιασμούς εξόντωσής του. Τουλάχιστον 9 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν ξεριζωθεί από τις πατρογονικές τους εστίες.

Είναι αδήριτη ανάγκη να επιτευχθεί η μοναδική πολιτική λύση: της σύστασης αυτόνομου, ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με τις πρόνοιες και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Από την έναρξη της ΝΑΚΜΠΑ (15 Μαΐου του 1948), με την ένοχη σιωπή της Δύσης, οι ηγέτες του Ισραήλ προσπαθούν να σβήσουν το όνομα της πατρίδας μας από τον πανανθρώπινο χάρτη της Ιστορίας.

Ο θάνατος παραμονεύει κάθε στιγμή για τον λαό μας.

Μας απαγορεύουν να θρηνούμε ακόμα και τους νεκρούς μας.

Δεν μπορούν να σβήσουν τη μνήμη μας.

Τη γη μας, τη λέγανε, τη λένε και πάντα θα την λένε Παλαιστίνη.

Την Δευτέρα 16/05/2022 στις 6 μ.μ. μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία, μαζί με τους Έλληνες φίλους και συντρόφους μας, θα σηκώσουμε την παλαιστινιακή σημαία.