Πάτρα: Aντιφασίστες για κακούργημα - Οι ναζιστές τραμπούκοι στο απυρόβλητο

Πάτρα: Aντιφασίστες για κακούργημα – Οι ναζιστές τραμπούκοι στο απυρόβλητο

Tέσσερις αγωνιστές παραπέμπονταν από την αστυνομία στον ανακριτή, το μεσημέρι της Παρασκευής 12/10, με βαρύτατες κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας (κακούργημα), ύστερα από επεισόδια με ναζιστές χρυσαυγίτες.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Οκτώβρη συγκεντρώθηκε ομάδα χρυσαυγιτών στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, και συγκεκριμένα στo  ψητοπωλείο Psitalonia, με σκοπό να επιτεθεί σε αντιφασίστες που βρίσκονταν στην περιοχή. Άμεσα συγκεντρώθηκε κόσμος για να υπερασπιστεί τους συντρόφους. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής τσακίστηκαν όταν αποπειράθηκαν να επιτεθούν. Τα Psitalonia είναι κατάστημα του οποίου η ιδιοκτησία συνδέεται άμεσα με τον ηγετικό πυρήνα της Χ.Α. Πάτρας, αποτελεί γνωστό χώρο συνάθροισης φασιστοειδών και συνδέεται με φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στη γειτονιά. Η Χ.Α. αρνείται επισήμως την παρουσία της στα γεγονότα.

Η εκδικητική μανία του κράτους για τα σκυλιά του εκδηλώθηκε με την προσαγωγή 9 ατόμων που πιάστηκαν στα τυφλά σε διαφορετικό τόπο και χρόνο από τα γεγονότα. Στους 4 απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού υποτίθεται πως αναγνωρίστηκαν από μέλη της Χ.Α. Το κατηγορητήριο βασίζεται σε κατηγορίες που μαγειρεύουν οι χρυσαυγίτες με τους μπάτσους και τους ανακριτές, μια ακόμη στενή συνεργασία κράτους και παρακράτους.

Tο μεσημέρι της Παρασκευής οργανώθηκε πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.

Νέα Προοπτική τεύχος#535# Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012