Bύρωνας: Tραμπούκικη επίθεση μέσα στο δημαρχείο κατά αριστερού αγωνιστή

Bύρωνας: Tραμπούκικη επίθεση μέσα στο δημαρχείο κατά αριστερού αγωνιστή

Tραμπούκικη επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, δέχθηκε το μέλος της Αριστερής Παρέμβασης Bύρωνα Σταύρος Τζιορτζιώτης. O Σ. Τζιορτζιώτης είναι πρώην δημοτικός σύμβουλος. Δράστης της επίθεσης ο Μενέλαος Ρεϊζίδης, που ανήκει στην παράταξη του δημάρχου (στηρίζεται από τη NΔ).

Η βίαιη επίθεση έγινε μέσα στο Δημαρχείο την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου το απόγευμα. Ο Μ. Ρεϊζίδης πρότεινε επιβολή προστίμων από το δήμο και σε συλλογικότητες, φορείς και επιτροπές για αφίσες-πανό και ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης διαφώνησε και αντιτάχτηκε. Στη συνεδρίαση δεν βρισκόταν οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων της αριστεράς. Ο Σταύρος Τζιορτζιώτης απαίτησε εύλογα να κρατηθούν πρακτικά και να καταγραφούν οι διαφωνίες. Ο Μ. Ρεϊζίδης επιτέθηκε φραστικά στο Σταύρο Τζιορτζιώτη γιατί «χαλάει το κλίμα, επιμένει στις απόψεις του, ενοχλεί με τη στάση του τη λειτουργία της επιτροπής ως παρέα» και όξυνε την αντιπαράθεση. Με τη λήξη της συνεδρίασης και κατά την αποχώρηση του Σταύρου Τζιορτζιώτη μπήκε μπροστά του και χωρίς άλλη κουβέντα τον κτύπησε στο μέτωπο. Αποτέλεσμα να χρειαστεί μεταφορά σε κλινική και 4 ράμματα στο μέτωπο.

Mε καταγγελία της η Aριστερή Παρέμβαση θεωρεί ότι, με βάση τη γενικότερη πολιτική κατάσταση […], αυτού του είδους οι επιθέσεις εντάσσονται στο κλίμα τρομοκρατίας και προσπάθειας φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής. Δεν είναι μόνο οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, τα ΜΑΤ, οι επιθέσεις με τα χημικά στις διαδηλώσεις, οι δικαστικές διώξεις που χρησιμοποιεί το πολιτικό σύστημα για να εδραιώσει την κυριαρχία του και να εμποδίσει τις αντιδράσεις. Είναι και η οπισθοδρομική, συντηρητική, αντιδημοκρατική άσκηση εξουσίας εκλεγμένων πολιτικών «εκπροσώπων» του λαού σε διάφορα επίπεδα (δήμοι, φορείς, κ.α.) που επιχειρεί να πνίξει κάθε διαφωνία και αντικαθιστά την πολιτική αντιπαράθεση με τον αυταρχισμό, τη βία, τις επιθέσεις. Μέθοδοι που μαρτυρούν το φόβο τους από τις ανυπότακτες φωνές και από το ογκούμενο ρεύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας που απειλεί να τους πετάξει στα αζήτητα.

Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί όταν πολλαπλασιάζονται αυτές οι επιθέσεις στην κοινωνία. Οι πολιτικές ευθύνες όσων φιλοξενούν στις γραμμές τους τέτοιου είδους δημοτικούς συμβούλους, ανεξάρτητα αν έδειξαν ενδιαφέρον για τη μεταφορά στην κλινική του τραυματία ή για τη μετατραυματική του κατάσταση, είναι τεράστιες.

Θα συνεχίζουμε να υπερασπίζουμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, της διακίνησης ιδεών, της δημοκρατικής λειτουργίας του δημ. συμβουλίου και των επιτροπών. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές ενέργειες από όπου και να προέρχονται και ενάντια σε όποιον και να στρέφονται. Να αντιτασσόμαστε σε όσους θέλουν να μας επαναφέρουν στα χρόνια του παρακράτους και της δικτατορίας, αβαντάροντας φασιστικές μεθόδους και οργανώσεις. Ζητάμε να πάρουν θέση όλοι σε κάθε ενέργεια που μαρτυρά ότι το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται δίπλα μας και ανάμεσά μας.

Απαιτούμε από το δήμαρχο κ. Χαρδαλιά και τη δημοτική πλειοψηφία, που διόρισαν τον Μενέλαο Ρεϊζίδη πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, να καταδικάσουν ουσιαστικά την τραμπούκικη αυτή ενέργεια και να τον απομακρύνουν άμεσα και οριστικά από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οποιαδήποτε ανοχή απέναντι σε τέτοιες ενέργειες αποτελεί συνενοχή με αυτές και νομιμοποιεί αντιλήψεις και πρακτικές μη ανοχής διαφορετικών πολιτικών απόψεων, που θυμίζουν άλλες εποχές.

3/10/2012

Νέα Προοπτική τεύχος#535# Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012