ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΝΤΙ & ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας στέκεται αλληλέγγυα στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΚΟΝΤΙ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μήνες ολόκληρους κάτω από καθεστώς εκβιασμών και απολύσεων και στους εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο που βρίσκονται σε απεργία διαρκείας ενάντια στο πρόγραμμα απολύσεων, περικοπών μισθών υπό την απειλή κλεισίματος της μονάδας.

Στη χώρα της ύφεσης, της ακρίβειας και της μαζικής ανεργίας, των χαρατσιών και των υποζυγίων,  δεν μπορεί να υπάρξει άλλη υπομονή ούτε αναμονή. Αστικές κυβερνήσεις και αφεντικά δουλεύουν χέρι-χέρι και πρέπει να φύγουνε μαζί. Οι κυβερνήσεις θέλουν να μας κατεβάσουν το διακόπτη του ρεύματος μέσα στα σπίτια μας, τα αφεντικά της ΚΟΝΤΙ το έχουν κάνει ήδη σταματώντας τη παραγωγική διαδικασία και στη Χαλυβουργία αφού πέτυχαν την «εργασιακή ειρήνη» στο Βόλο για ένα 4μηνο με μείωση του χρόνου εργασίας επιτέθηκαν βάναυσα στους εργάτες της μονάδας στον Ασπρόπυργο, εκβιάζοντας και απολύοντας.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς για διαθεσιμότητες, ελαστικοποίηση της δουλειάς, τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τη κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας. Απορρίπτουμε τα διόδια, τα φορολογικά χαράτσια, τα δήθεν τέλη ακινήτων. Το κεφάλαιο δημιουργεί φορολογικούς παραδείσους για τον εαυτό του και τη φορολογική κόλαση στους εργαζόμενους.  Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν.

Απορρίπτουμε την μαζική ανεργία, τα λουκέτα, τα μνημόνια, αναδιαρθρώσεις χρεών, τη χρεοκοπία. Απαιτούμε όλο το χρέος να διαγραφεί.

Απαιτούμε κάθε εργοστάσιο που κλείνει ή απολύει να εθνικοποιηθεί άμεσα χωρίς καμιά αποζημίωση στα αφεντικά και τους τραπεζίτες και να τεθεί κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων. Τη κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές.

Δεν υπάρχουν σωτήρες: H μόνη απάντηση βρίσκεται σήμερα εδώ, στο δρόμο για τη δικιά μας ανεξάρτητη ταξική απάντηση στη κρίση. Παίρνουμε τη τύχη της ζωής στα χέρια μας, οργανωνόμαστε για να τους ανατρέψουμε όλους, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Με αυτούς δεν υπάρχει μέλλον, το μόνο μέλλον, είμαστε εμείς.

 

15 Νοέμβρη 2011

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

 

http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

 

http://ergatis.wordpress.com/