ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

OXI ΣTHN KATEΔAΦIΣH THΣ KOINΩNIKHΣ AΣΦAΛIΣHΣ

Κατεδαφίστε την κυβέρνηση!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στηρίζει ανεπιφύλακτα τους αγώνες του εργαζόμενου λαού, της πόλης και του χωριού, ενάντια στο νέο λαοκτόνο, αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από τα μπλόκα της μαχόμενης αγροτιάς σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Πελοπόννησο, Kρήτη, μέχρι τις εργατικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, πάλλεται η καρδιά της λαϊκής αντίστασης στη μνημονιακή λαίλαπα.
Στεκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες της πόλης που παλεύουν κάτω από την απειλή του αφανισμού.
Στους εργάτες, που με δύο Γενικές Απεργίες στο τέλος του 2015, και με μία που βρίσκεται στα σκαριά για τις 4 Φλεβάρη, αντιπαλεύουν τις κάλπικες ρητορείες της κυβέρνησης περί «εύνοιας των ασθενέστερων στρωμάτων» από το ασφαλιστικό.
Στεκόμαστε δίπλα στη αγροτιά, που με δυναμικό φρόνημα και με ανυποχώρητη στάση παλεύει στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.
Οι αγρότες, που τα προηγούμενα χρόνια έβλεπαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται κατ’ εντολή της Ε.Ε., που είδαν την γη τους να απειλείται από το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, που μέσα στην κρίση υπέφεραν τα πάνδεινα μαζί με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό, τώρα απειλούνται κυριολεκτικά με αφανισμό από το νόμο Κατρούγκαλου. Οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και στο φορολογικό, για κάθε ασφαλισμένο στον ΟΓΑ, συνιστούν ταφόπλακα για ολόκληρη την ελληνική ύπαιθρο.
Αφού τσάκισαν τα ταμεία με τη ληστεία του PSI, αφού στράγγιξαν τα αποθεματικά για να πληρώσουν το χρέος στους τοκογλύφους-δανειστές, τώρα θέλουν να τσακίσουν κι ό,τι απέμεινε όρθιο, στο όνομα… της σωτηρίας ενός ήδη χρεοκοπημένου και διαλυμένου ασφαλιστικού συστήματος!
Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει! Γι’ αυτό και η αγροτιά, που ηρωικά παραμένει στα μπλόκα παρά την παγωνιά αγωνιζόμενη για το αύριο των παιδιών της, δεν πρέπει να λυγίσει μπροστά στα ψέματα και τις συκοφαντίες της κυβέρνησης. Εμπιστοσύνη δεν μπορεί να δείξει ούτε και στη δεξιά του Μητσοτάκη, που είναι ο πιο ανάλγητος μνημονιακός και ο πιο πειθήνιος υπηρέτης των τροϊκανών τοκογλύφων, της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Συνάδελφοι αγρότες,
Δεν είναι το κεφάλαιο ούτε οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, ούτε ο ψευτοαριστεροί της κυβέρνησης Tσίπρα-Kαμμένου που θα νοιαστούν για την αγροτιά. Aν τους εργάτες τούς βλέπουν ως αντικείμενα εκμετάλλευσης, τους αγρότες και τους επαγγελματίες τούς βλέπουν σαν την αγελάδα που την αρμέγουν -ακόμη και με κίνδυνο να πεθάνει- για να πετύχουν τη μείωση κατά 11% των συνταξιοδοτικών δαπανών που επιβάλλει το 3ο μνημόνιο. Θέλουν να εξοικονομήσουν 3,2 δις ευρώ όπως επιτάσσει η συμφωνία τους με τους δανειστές. Tο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν είναι για τη σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων, ούτε για δικαιότερη κατανομή βαρών. Eίναι ένας καθαρά εισπραχτικός μνημονιακός νόμος.
Οι μόνοι φυσικοί σας σύμμαχοι είναι οι εργάτες, εξίσου τσακισμένοι από την εκμετάλλευση και την καταπίεση, είναι τα επαγγελματικά στρώματα που τώρα πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση και το νόμο Κατρούγκαλου. O συντονισμός στη δράση και η κοινωνική συμμαχία της εργαζόμενης αγροτιάς με την εργατική τάξη και τα άλλα καταπιεσμένα και εκμεταλλευόμενα στρώματα, ενάντια στο κεφάλαιο και την EE των μονοπωλίων, είναι ο δρόμος για τη νίκη. Διαμορφώστε κοινές δράσεις με μπλόκα στους δρόμους, απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις δημόσιων κτηρίων, σε χωριά και σε πόλεις. Nα κορυφώσουμε τη δράση μας προετοιμάζοντας την πανεργατική – παλλαϊκή Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Δεν θέλουμε μία τουφεκιά. Nα τη μετατρέψουμε σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας – μέχρι να αποσυρθούν τα μέτρα, μέχρι τη νίκη.

  • Για να μην περάσει η ασφαλιστική αντι-μεταρρύθμιση, ούτε καμιά «διορθωμένη» εκδοχή της! H κοινωνική ασφάλιση είναι στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
  • Kατάργηση των Μνημονίων – διαγραφή του ληστρικού χρέους. 
  • Eθνικοποιήσεις των στρατηγικών τομέων της βιομηχανίας, των τραπεζών, μεταφορών, λιπασμάτων και φαρμάκων. Αναδιοργάνωση της οικονομίας σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού, σε σοσιαλιστικές βάσεις κι όχι για τα κέρδη μια φούχτας μεγαλοκαρχαριών του κεφαλαίου, με μια κυβέρνηση των εργατών και με εργατική εξουσία. 
  • Κάτω η ΕΕ των καπιτα-ληστών, των τοκογλύφων κι εκβιαστών! Κόκκινη Ευρώπη σοσιαλιστική! 

28/1/2016
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ