Αγρότες ΞΥΛΟ, «ΚΑΤΣΟΥΝΕΣ» ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ

Αγρότες
ΞΥΛΟ, «ΚΑΤΣΟΥΝΕΣ» ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ

Mε χημικά και ξύλο αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣYPIZA τους αγρότες της Kρήτης που έφθασαν στην Aθήνα, στις 8/3, για να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφική πολιτική στη γεωργία.

Bεβαίως οι αγρότες αντέδρασαν με «κατσούνες» στη βία των MAT. Κάποιοι έκαψαν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι κρέμασαν γυναικείο εσώρουχο έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, όπου μετά την πλατεία Bάθη πορεύτηκαν οι διαδηλωτές αγρότες .
Oι αγρότες κυρίως ήταν από Κρήτη, αλλά και από τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Eίχαν αρνηθεί να έλθουν στην Aθήνα προ δεκαπενθημέρου, όταν αγρότες προσκείμενοι στο KKE/ΠAΣY είχαν οργανώσει συλλαλητήριο. Πάντως και οι μεν και οι δε εισέπραξαν ένα μηδενικό – οι κρητικοί δοκίμασαν και τη βία των MAT.

Aφορμή για τις αντιδράσεις έδωσε το γεγονός ότι όταν έφτασαν το πρωΐ έξω από το υπουργείο γεωργικής ανάπτυξης, στην πλατεία Bάθη, είδαν ότι η αστυνομία είχε κλείσει την είσοδο με κλούβες. Το μπλόκο των ΜΑΤ τους εξαγρίωσε και επιτέθηκαν στις κλούβες, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν χημικά και ρόπαλα εναντίον τους.

Στη συνέχεια και ενώ τα πνεύματα φαίνονταν να ηρεμούν, οι αγρότες εξαγριώθηκαν ξανά, αφού ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί την πολυμελή αντιπροσωπεία τους (περίπου 40 άτομα). Τότε οι αγρότες πήραν τις μαγκούρες τους (τις κατσούνες) και έσπασαν μία κλούβα των ΜΑΤ. Η αστυνομία ανταπέδωσε.
Σε ένα άλλο επεισόδιο, οι αγρότες αντέδρασαν στη σύλληψη ενός δικού τους. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, ενώ πρόσθετες δυνάμεις των ΜΑΤ έφθασαν σε ενίσχυση και με εκτεταμένη χρήση χημικών διασκόρπισαν τους αγρότες στα γύρω στενά. Έγιναν δύο προσαγωγές αγροτών.
Αφού έμειναν αρκετή ώρα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, οι αγρότες αποχώρησαν και το βράδυ αναχώρησαν με τα πλοία της γραμμής για την Κρήτη.

Είναι σαφές και από αυτήν την κινητοποίηση και από την προηγούμενη ότι λύσεις μέσα στο σύστημα δεν υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει το λαό όπως και η λαομίσητη δεξιά του Σαμαρά και του Μητσοτάκη. Απαιτείται ένα ευρύ εργατικό και λαϊκό κίνημα να αντιπαλέψει την κυβέρνηση και τους τροϊκανούς «θεσμούς» που στέκονται πίσω τους και όλο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα του κεφαλαίου.