ΑΙΓΑΛΕΩ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ

 

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Αιγάλεω για το θέμα του βρεφονηπιακού σταθμού που θέλει να φτιάξει η δημ. αρχή στο χώρο του πατινάζ -Μπαρουτάδικο-
πραγματοποιήθηκε την 1/11/2018.

Πάνω από 100 αγωνίστριες-ες μαζευτήκαμε στο χώρο του πατινάζ. Ο περισσότερος κόσμος ήταν από το Αιγάλεω αλλά είχαν έρθει προς αλληλεγγύη και από άλλες γειτονιές και διάφορες συλλογικότητες.
Υπήρχε μικροφωνική που έπαιζε μουσική και ακούστηκαν ανακοινώσεις σχετικά με τη εξέλιξη του έργου καθώς και τον τρόπο που θα το σταματήσουμε. Επίσης φτιάχτηκε πανό με σύνθημα: «κάτω τα ξερά σας από το Μπαρουτάδικο».

Μετά από μια ώρα παραμονής στο χώρο βγήκαμε στο δρόμο και με πορεία ξεκινήσαμε για το δημαρχείο.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν στο δρόμο – «το πατινάζ θα μείνει, τσιμέντο δε θα γίνει», «δήμαρχοι εργολάβοι δεν έχετε ιδέα, το Μπαρουτάδικο θα γίνει Κερατέα» κ.α.- θύμισαν την προηγούμενη περίοδο που είχαμε ξανασταματήσει το έργο καθώς και τις διαθέσεις του κόσμου για το τι θα συμβεί τώρα αν έρθουν οι μπουλντόζες.
Η πορεία πέρασε μέσα από γειτονιές του Αιγάλεω, βγήκε στην Ιερά Οδό όπου έκλεισε το ένα ρεύμα του δρόμου και κατέληξε στο δημαρχείο όπου το δημ. συμβούλιο είχε ξεκινήσει. Οι δημ. σύμβουλοι έμειναν έκπληκτοι από το σύνολο του κόσμου που έφτασε στο δημαρχείο και διέκοψε το συμβούλιο για να βάλει ένα θέμα εκτός ατζέντας.

Αυτό που δηλώθηκε στο συμβούλιο ήταν ότι όταν θα έρθουν οι μπουλντόζες είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε και να μην αφήσουμε να γίνει το έργο. Η απαξίωση του δημάρχου ήταν φανερή καθώς και όλου του δημ. συμβουλίου εκτός του δημ. συμβούλου της παράταξής Ρήγμα Στα Δυτικά -μοναδική παράταξη που είναι κατά του έργου- ο οποίος δήλωσε τη συμπαράστασή του προς εμάς και έφυγε από το δημ. συμβούλιο. Το μόνο που είπε ο δήμαρχος ήταν ότι όταν είναι να γίνει το έργο θα δούνε τι θα κάνουν. Εμείς αφού ολοκληρώσαμε τη παρέμβασή μας βγήκαμε στον προαύλιο χώρο, απλώσαμε το πανό, γράψαμε συνθήματα στους τοίχους και φύγαμε ειρηνικά όπως ήρθαμε.

Όμως αυτό δε σημαίνει τίποτα καθώς όλοι θυμούνται τι είχε γίνει την προηγούμενη φορά. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και θα περιμένουμε. Και ας φέρει ο δήμαρχος και μπουλντόζες και τους «εργαζόμενούς» του όπως είχε κάνει τη τελευταία φορά.
Ν.Π.