ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ

Την τελευταία περίοδο η διαχείριση της κρίσης επιτάσσει μια αναβαθμισμένη εκστρατεία του κράτους μέσω της δεξιάς επίθεσης της ΝΔ, του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη. Η ανάδυση εστιών κοινωνικής αντίστασης και έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης γίνεται ζήτημα ζωής και θανάτου, γίνεται θέμα επιβίωσης.

Καθώς λοιπόν οι συλλήψεις ανθρώπων και οι εκκενώσεις χώρων αγώνα έχουν ήδη ξεκινήσει, οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω και οι άνθρωποι που μας πλαισιώνουν πεισμώνουμε και προχωράμε στην ίδρυση ενός ακόμα κοινωνικού ιατρείου στην περιοχή των Εξαρχείων. Στο βαθμό που θεωρούμε πως τα κοινωνικά ιατρεία αποτελούν οργανικό κομμάτι αλληλοβοήθειας και στήριξης των πιο ευάλωτων κομματιών της κοινωνίας, ταυτόχρονα με την κατάρρευση κάθε δημόσιας υπηρεσίας υγείας, κρίνουμε πως μια τέτοια προσπάθεια είναι χρήσιμη και αναγκαία.

Θα προσπαθήσουμε μέσα από την ισότιμη συμμετοχή, την αλληλεγγύη, την προσφορά και το στήσιμο ανθρώπινων σχέσεων να συμβάλλουμε στη συγκρότηση δομών από και για τον κόσμο της κοινωνικής βάσης. Με την απέχθεια που νιώθουμε απέναντι σε ρατσιστικές, εθνικές και έμφυλες διακρίσεις, απαιτούμε την αποδοχή και το σεβασμό ανθρώπου από άνθρωπο. Με αυτό το μικρό λιθαράκι ελπίζουμε να έρθουμε μια ανάσα πιο κοντά σε ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας για όλους και όλες.