ΜΟΡΙΑ-ΛΕΣΒΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΗΣ-ΦΡΟΥΡΙΟ»

Τις πολιτικές Σαλβίνι και Όρμπαν στο Προσφυγικό αντιγράφει ο «Κούλης» της Δεξιάς

Αυτό που έγινε στη Μόρια, στο στρατόπεδο προσφύγων στη Λέσβο, συνιστά ένα έγκλημα του ελληνικού κράτους, της κυβέρνησης Μητσοτάκη (και της προηγούμενης κυβέρνησης Τσίπρα) και βεβαίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υψώνει τείχη στις προσφυγικές ροές (για τις οποίες αυτή και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχουν πρωτίστως την ευθύνη) μετατρέποντας τα νησιά του Αιγαίου σε κολαστήρια κράτησης προσφύγων.
13 χιλιάδες άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες, κυνηγημένοι από τους πολέμους, την πείνα και συχνά την έλλειψη νερού, στοιβαγμένοι σε ελάχιστα τετραγωνικά κρατούνται αιχμάλωτοι στα ελληνικά κέντρα κράτησης, κατ’ ευφημισμό κέντρα «φιλοξενίας» με χρηματοδότηση της Ε.Ε. Ένα βραχυκύκλωμα σε ένα από τα κοντέινερ-σπιτάκια έγινε αφορμή για την πυρκαγιά το απόγευμα της 29ης Σεπτεμβρίου που απανθράκωσε μια γυναίκα από το Αφγανιστάν, έκαψε ένα παιδί με μερικούς άλλους ανθρώπους. Στις διαμαρτυρίες των προσφύγων, στη θέα του καμένου σώματος, η αστυνομία χρησιμοποίησε άμετρη βία, χημικά, κρότου-λάμψης και ξύλο. Η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης ήταν να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο και να αποφασίσει τη λήψη μέτρων αστυνομικού και στρατιωτικού χαρακτήρα. Κλειστά κέντρα κράτησης μακριά από τις πόλεις, περιπολίες στρατού και ναυτικού και αποτρεπτική δράση (;) είναι κεντρικές αποφάσεις. Ένα δραματικό κοινωνικό πρόβλημα, για το οποίο έχουν ευθύνη οι δυτικές ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και τα κατά τόπους πιόνια τους, επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με στρατιωτικά και αστυνομικά μέτρα. Με εγκλεισμό σε Γκουαντανάμο σήμερα, που ανοίγουν το δρόμο στα Νταχάου του αύριο…
Βεβαίως, στόχος δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες και μετανάστες. Στόχος είναι, όπως δείχνουν τα αντεργατικά – αντισυνδικαλιστικά μέτρα και οι δηλώσεις Μητσοτάκη κατά της απεργίας, όλο το κίνημα της εργατικής τάξης, τα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Καθώς το κεντρικό αφήγημα του «Κούλη» για «ανάπτυξη» καταρρέει, με το τσουνάμι παρενεργειών στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που προκαλεί η  χρεοκοπία της τουριστικής Thomas Cook και στο Ελληνικό έχουμε την επιτομή της απο-επένδυσης, η κυβέρνηση της Δεξιάς ετοιμάζεται για το νέο γύρο ταξικών αναμετρήσεων.
Η εργατική τάξη πρέπει να ετοιμάσει τη δική της απάντηση. Υπερασπίζοντας, πρώτα πρώτα τους κυνηγημένους πρόσφυγες και μετανάστες. Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι!
Ελευθερία και δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες. Τιμωρία των υπεύθυνων για τη Μόρια. Φοίτηση στα σχολεία των προσφυγόπουλων. Όχι φυλακές, ούτε ΚΥΤ. Διαβίωση στον ιστό των  πόλεων και κυρίως της Αθήνας με επίταξη των  χιλιάδων ακατοίκητων οικημάτων (που τα περισσότερα ανήκουν σε κρατικούς φορείς). Βίζα και δικαίωμα να μετακινηθούν στην Ευρώπη σε όποιες χώρες επιθυμούν. Κάτω η ιμπεριαλιστική Ευρώπη – Φρούριο, το ΝΑΤΟ και οι τοπικές άρχουσες τάξεις.