ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αγαπητοί σύντροφοι του ΕΕΚ,

Στέλνουμε το μήνυμα αυτό προς όλον τον άξιο λαό της Ελλάδα, σε όλες τις αδελφές και τους αδελφούς μας στην άλλη πλευρά του Αιγαίου που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τη ζωή του Νίκου Ρωμανού και των συντρόφων του.
Η απεργία πείνας που ξεκίνησε ο Νίκος Ρωμανός, αιχμάλωτος στα χέρια του ελληνικού κράτους, στις 10 Νοεμβρίου, έχει φτάσει προφανώς σε ένα στάδιο όπου η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Τρεις από τους συντρόφους του ακολούθησαν το παράδειγμά του και είναι μόνο θέμα χρόνου προτού να αντιμετωπίσουν την ίδια θανάσιμη απειλή. Όλα αυτά οφείλονται στην εκδικητική στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στην αξιοπρεπή στάση του Νίκου και των συντρόφων του, ιδίως όσον αφορά την άρνησή τους να λάβουν μέρος στην κωμωδία που θα οργανωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και την κατάφωρη παραβίαση αυτών που είναι σαφώς δικαίωμά τους σε σχέση με την εκπαίδευσή τους.

Γράφουμε από μια χώρα όπου οι φυλακές τύπου F είναι ακόμη χειρότερες μορφές βάναυσης μεταχείρισης και άρνησης της ανθρώπινης υπόστασης των κρατουμένων από τις φυλακές τύπου C της Ελλάδα. Γράφουμε από μια χώρα όπου διαδοχικές απεργίες πείνας και νηστείες θανάτου απέναντι στην παραβίαση ακόμη και των πιο βασικών δικαιωμάτων των κρατουμένων έχουν λάβει χώρα ξανά και ξανά με βαρύ τίμημα. Γράφουμε από μια χώρα όπου, κατά το έτος 2000, το κράτος, ενεργώντας υπό έναν αυτοαποκαλούμενο σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό και τον εξίσου σοσιαλδημοκράτη υπουργό δικαιοσύνης του, επιτέθηκαν σε κρατούμενους απεργούς πείνας σε πολλές διαφορετικές φυλακές και δολοφόνησαν 28 φυλακισμένους, σε μια επιχείρηση που ειρωνικά ονομάστηκε «Επιστροφή στη Ζωή». Έτσι, γνωρίζουμε για τι μιλάμε. Όλα τα εγκλήματα των αρχών σε κάθε ένα από αυτά τα περιστατικά εκτέθηκαν αργότερα στα μάτια του κοινού, χωρίς ίχνος αμφιβολίας. Και τα ονόματα των ανθρώπων που βρίσκονταν στην εξουσία σε αυτές τις περιπτώσεις στιγματίστηκαν για πάντα. Οι τωρινές ελληνικές αρχές θα υποστούν αναμφίβολα την ίδια τύχη. Αποφασίζοντας να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού και των συντρόφων του, είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να σώσουν την τιμή τους από τη λάσπη για τις επόμενες γενιές.

Γράφουμε από τη χώρα του Μπερκίν Ελβάν, που χτηπήθηκε στο κεφάλι εν ψυχρώ με ένα κάνιστρο δακρυγόνου από την αστυνομία του Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Γκεζί όταν ήταν 14 χρονών. Ο Μπερκίν έχασε τη ζωή του ένα χρόνο αργότερα, όταν ήταν πια 15 χρονών. Έχουμε δηλώσει ότι ο Μπερκίν και ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ήταν «αδέρφια για πάντα»! Ο Νίκος Ρωμανός είναι ο σύντροφος του Αλέξη, μάρτυρας της δολοφονίας του από την ελληνική αστυνομία. Γι’ αυτό δίνουμε σ’ αυτόν και στους συντρόφους του, την ειλικρινή αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον αγώνα τους!

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού και των συντρόφων του!
Κάτω το αποτρόπαιο σύστημα των φυλακών τύπου Γ!
Αδελφοσύνη ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδα και της Τουρκίας!
Ενωθείτε και πολεμήστε τα κατασταλτικά ελληνικά και τουρκικά κράτη!
Για τη Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των Βαλκανίων!

Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα (DIP), Τουρκία
6 Δεκεμβρίου 2014

Φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό από Τουρκία
Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, οι αγωνιστές από την Τουρκία συμμετέχουν για 2 μέρες μαζί με τους αλους κρατουμένους στην άρνηση μεσημεριανού κλειδώματος στην φυλακή Κορυδαλλού στο ΣΤ πτέρυγα.
Κατέθεσαν προς το υπουργεία μια αίτηση με εξής:
Εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία δεν θα μπούμε στα κελιά για 2 μέρες ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.
Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων του.
Όχι στην υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

(Οι αγωνιστές από την Τουρκία στην φυλακή Κορυδαλλού (πτέρυγα ΣΤ)