Η ¨ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Εγκαίνια με δυο επιτυχημένες εκδηλώσεις
 
Με μια επιτυχημένη εκδήλωση εγκαινιάστηκε, το Σάββατο 15 Νοέμβρη, μέσα στον παλμό των 41 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο νέος χώρος της εφημερίδας μας Νέας Προοπτικής στην πόλη της Πάτρας. Αγωνιστές, σύντροφοι και φίλοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι οργανώσεις Πάτρας του ΕΕΚ και της ΟΕΝ, με θέμα την εξέγερση του 1973, με ομιλητές τους συντρόφους Θ.Κουτσουμπό και Γ.Μητροβγένη, αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος και στελέχη του κόμματος.

Οι εισηγήσεις των συντρόφων ήταν η αρχή μιας πλούσιας κουβέντας που τράβηξε μέχρι αργά το βράδυ, σχετικά με το ρόλο των φοιτητών και των εργατών στην εξέγερση, τις προοπτικές που ανοίγονται σήμερα στην ταξική πάλη.

Ο νέος χώρος της Νέας Προοπτικής στην καρδιά της πόλης (Μαιζώνος 52, δίπλα απ’ την πλατεία Όλγας) φιλοδοξεί να φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων-συζητήσεων διαφόρων θεμάτων σε συνεργασία με τις οργανώσεις του ΕΕΚ και της ΟΕΝ, καθώς και ένα πλούσιο μαρξιστικό βιβλιοπωλείο.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη, η ΟΕΝ πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα “Δεκέμβρης 2008-Δεκέμβρης 2014. Μπροστά σε μια νέα εξέγερση”. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκε έντονα η επερχόμενη νέα εξέγερση της νεολαίας και η ανάγκη οργάνωσής της με καταλήψεις διαρκείας στις σχολές και στους χώρους εργασίας και στόχο τη γενική πολιτική απεργία διαρκείας, καθώς και το ζήτημα της μετωπικής πάλης με ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο και την ανεξαρτησία της εργατικής τάξης από κάθε ταξική συμφιλίωση και συμφωνία.

Στον χώρο της Νέας Προοπτικής θα συνεχίσουν να διοργανώνονται εκδηλώσεις σε τακτικά χρονικά διαστήματα και κάθε Κυριακή μετά τις 6 λειτουργεί βιβλιοπωλείο.

Ισ.