ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 

Ο αγώνας των Κούρδων υπό την ηγεσία του PKK βρίσκεται σε μια νέα κρίσιμη φάση. Ο ιμπεριαλισμός με πρώτες και καλύτερες τις ΗΠA και το Τούρκικο αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν σαν το μαντρόσκυλο στην περιοχή, σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τις ανεξάρτητες περιοχές των Κούρδων μεταξύ Συρίας και Τουρκίας – τις περιοχές της Ροζάβα που με θυσίες και αίμα λευτέρωσαν οι αντάρτισσες από τον ISIS (αλλά και από την πολιτιστική καθυστέρηση και την πατριαρχία που ήταν βαθιά ριζωμένες στην περιοχή).

Οι ΗΠΑ, στις 6 Νοέμβρη, δια του υφυπουργού εξωτερικών M. Palmer επικήρυξαν τρεις ηγέτες του PKK, τους Murat Karayilan, Cemil Bayik και Duran Kalkan. Ταυτόχρονα ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις θηριωδίες του σε συντονισμό με τα απομεινάρια του ISIS και των γκρίζων λύκων στο Κουρδιστάν και κλιμακώνει τις προετοιμασίες για επίθεση στο ηρωϊκό Κομπάνι.

Τα στελέχη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) έχουν παλέψει ενάντια στον ISIS και τον Ερντογάν αλλά και για την προώθηση της αδελφοσύνης των Αράβων, Κούρδων, Ασσύριων, Αρμένιων, Τούρκων και όλων των άλλων πολυάριθμων λαοτήτων της περιοχής για την δημιουργία μιας νέας δημοκρατικής Μέσης Ανατολής όπως λένε κρατώντας το νήμα της αραβικής Άνοιξης.
Παρά την προσωρινή συνεργασία για την αντιμετώπιση του ISIS, ο ιμπεριαλισμός και οι ΗΠΑ δεν έχουν πάψει να μηχανεύονται την διάλυση του Κουρδικού κινήματος. Δεν μπορούν ούτε θέλουν να γίνουν φίλοι του Κουρδικού κινήματος απελευθέρωσης και του PKK που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζουν το (τρομοκρατικό) τουρκικό κράτος και οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ήταν αναμενόμενο, από την στιγμή που πέρασε ο άμεσος κίνδυνος απο τους τζιχαντιστές να στράφουν τα όπλα και οι πιέσεις κατά του πιο μισητού εχθρού των καπιταλιστών στην περιοχή.
Η αλληλεγγύη στον αγώνα του κουρδικού λαού για ελευθερία και εθνική αυτοδιάθεση και στην ηγεσία του, το ΡΚΚ, είναι στοιχειώδες διεθνιστικό καθήκον.
Ήττα του τουρκικού κράτους και του καθεστώτος Ερντογάν. Έξω οι ιμπεριαλιστές από τη Μέση Ανατολή. Διεθνιστική ενότητα των λαών και της εργατικής τάξης απέναντι στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τις ντόπιες καταπιεστικές αστικές τάξεις.
Κάτω τα χέρια από το Κομπάνι.
Πάρτε μέρος στην πορεία αλληλεγγύης Σάββατο 15 Δεκέμβρη, 12 μ.μ., Προπύλαια, Αθήνα.