ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΟΥ "GAMATO"

Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στην Επιθεώρηση Εργασίας της Αγίας Παρασκευής έγινε η συζήτηση της προσφυγής των εργαζόμενων στο ταχυφαγείο “GAMATO”  του Ζωγράφου. Στο κάλεσμα της “Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του “GAMATO” ανταποκρίθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι από τα σωματεία βάσης: το “Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού”, “Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου”, εκπρόσωποι και συνδικαλιστές από το “Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων στην wind”, από το  “Σύλλογο των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών”, το “Σύλλογο Εργαζόμενων στο ΤΕΕ”, αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, στέκια και καταλήψεις χώρων από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Ο εργοδότης του ταχυφαγείου “GAMATO” ,  Ι. Καλύβας εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του ο οποίος δεν προσκόμισε κανένα από τα έγγραφα που του ζητήθηκαν από την επιθεώρηση (αποδείξεις πληρωμής, έγγραφα πρόσληψης απόλυσης κλπ) με συνέπεια να τιμωρηθεί με πρόστιμο. Με αλαζονεία απείλησε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους αλληλέγγυους, για τις κινητοποιήσεις τους και κάνοντας το άσπρο μαύρο, μίλησε για… άσκηση βίας από τις κινητοποιήσεις και με αυθάδεια  απαίτησε από τα σωματεία να σταματήσουν να ασχολούνται με το θέμα.  

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα κινητοποιήθηκε για την επιτυχία της συγκέντρωσης στην Επιθεώρηση Εργασίας και κάλεσε στην συγκέντρωση συμπαράστασης.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση των εργαζόμενων.

Αβραμίδης Κώστας