ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους αγωνιζόμενους στα ΜΜΕ

Σε  μια μαζική εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου καλλιτέχνες και εργαζόμενοι ένωσαν τη φωνή τους, οι μεν με το τραγούδι, οι δε με τα συνθήματα και την παρουσία τους, για να εκφράσουν  την αλληλεγγύη  τους στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στην  Ελευθεροτυπία, στο Άλτερ, την ΕΡΤ κ.λπ.

Με προκήρυξή του το ΕΕΚ αναφέρει:

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΕ που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του μισθού, της δουλειάς και της αξιοπρέπειάς τους.

Πρώτα τους ξεζούμισαν οι μεγαλοεκδότες και οι μεγαλοκαναλάρχες επί χρόνια, βάζοντάς τους να δουλεύουν παραπανίσιες ώρες, δίνοντάς τους χαμηλούς μισθούς και θέτοντάς τους χίλιους δυο φραγμούς στο να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Τώρα είτε τους πετάνε στο δρόμο, είτε τους κρατάνε στη δουλειά με μισθούς-πείνας, χωρίς παράλληλα κανένα συλλογικό εργασιακό δικαίωμα.

Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσιογράφων, οι τεχνικοί και όλοι όσοι εργάζονται για την ενημέρωση δεν έχουν καμία ευθύνη για την οικονομική και γενικότερη κατάρρευση των συγκροτημάτων του Τύπου. Δεν ήταν αυτοί που έπαιρναν τους παχυλούς μισθούς, δεν ήταν αυτοί που αποφάσιζαν για το τι και πως θα μεταδοθεί, δεν ήταν αυτοί που κάνανε κουμάντο στο ταμείο της κάθε εφημερίδας, τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού σταθμού κλπ.

Αντίθετα ήταν τα διαπλεκόμενα, με τις τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα αστικά κόμματα, αφεντικά τους αυτοί που οδήγησαν μια σειρά ΜΜΕ στο γκρεμό, εξαθλιώνοντας τους εργαζομένους του κλάδου αφού πρώτα εξαθλίωσαν την ενημέρωση ενός εξαθλιωμένου λαού.

Οι Έλληνες “μεγιστάνες του Τύπου” δεν μπορούσαν να είχαν διαφορετική τύχη από τον ίδιο τον ελληνικό καπιταλισμό που βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στη χρεοκοπία. Έχοντας χάσει την πελατεία τους, έχοντας χάσει τη τραπεζική στήριξη, έχοντας χάσει τους παλιούς προστάτες τους διεκδικούν και εκείνοι τη μεγαλύτερη δυνατή μερίδα από μια πίτα που συρρικνώνεται ραγδαία, αποκλείοντας από οποιαδήποτε μοιρασιά πρώτα απ’ όλους τους εργαζομένους.

Υπό αυτούς τους όρους, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κάνουν… το ίδιο: Όχι μόνο να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο απολύσεων, μείωσης μισθών και διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και να αποκλείσουν τα ίδια τα αφεντικά τους από τη δυνατότητα να αποφασίζουν για την τύχη μας -παίρνοντας στα χέρια τους το ίδιο το μέσο ενημέρωσης που απειλείται να κλείσει ή κλείνει.