ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Ο σύντροφος Γιάννης Κατσιαούνης, 34 χρονών, ξημερώματα του Σαββάτου 28/7 έβαλε τέλος στην ζωή του. Ο Γιάννης για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος, και ο πατέρας του απολυμένος και για 1,5 χρόνο άνεργος και αυτός, βρήκε πριν από λίγες μέρες δουλειά με 2,5 ευρώ την ώρα. Ζώντας στην φτώχεια, ακόμα και αυτή η δουλειά του έδινε μια μικρή ελπίδα για το μέλλον, κάνoντας όνειρα να οργανώσει την συνέχεια της ζωής του με την συντρόφισά του. Αλλά η πραγματικότητα που επιβάλουν η τρόϊκα και τα μνημόνιά τους σκοτώνουν κάθε όνειρο και ελπίδα για όλους αλλά κυρίως στην νεολαία.Το να σου δίνουν 2,5 ευρώ την ώρα, να σε πληρώνουν μετά από τρεις μήνες και εσύ να μην έχεις τα εισιτήρια να πληρώσεις για να πας στα Μέγαρα για να δουλέψεις και η απόλυση να είναι μία συνεχής απειλή. Τότε βιώνεις κάθε μέρα την απόλυτη απελπισία.

Η αυτοκτονία του Γιάννη, μαζί με δεκάδες άλλες που συμβαίνουν συνεχώς στην χώρα, είναι ένα οργανωμένο έγκλημα ενάντια στο λαό. Δεν είναι τα προσωπικά ή ψυχολογικά προβλήματα που οδηγούν νέα παιδιά σαν τον Γιάννη, αλλά και μεγαλύτερους, στην αυτοκτονία, αλλά η απελπισία, η καταστροφή της ζωής που προκαλούν τα μνημονιακά μέτρα, η κυβέρνηση Σαμαρά και η χρεοκοπία του καπιταλισμού. Δεν αφαιρούν απλώς το ένα ή το άλλο δικαίωμα της νεολαίας και της εργατικής τάξης αλλά με τους νόμους τους και τις αποφάσεις τους, αφαιρούν το δικαίωμα στην ζωή.
Έχουν το θράσος και τον κυνισμό να βγαίνουν στα τηλέπαράθυρά τους κάθε μέρα από το πρωΐ ως το βράδυ και να λένε ότι όλα αυτά τα κάνουν «για το καλό μας». ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ. Πίνουν το αίμα του λαού και της νεολαίας για να τα δώσουν στα αφεντικά τους: Το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο και στους τραπεζίτες.
Ο χαμός του Γιάννη προσθέτει ένα ακόμα θύμα στον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στο λαό οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι, οι καπιταλιστές και τα κάθε είδους κοινωνικά παράσιτα με τις κυβερνήσεις τους. Αυτά τα εγκλήματα δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα. Στη μνήμη του αδικοχαμένου Γιάννη υποσχόμαστε ότι θα μετατρέψουμε την απελπισία σε οργή και δράση και ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την πάλη για την ανατροπή του σάπιου πολιτικού τους συστήματος και να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα στην ΖΩΗ.
Γρηγ. Δαφνής