του ανταποκριτή μας

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι μαζικές διαδηλώσεις παρά τον κορονοϊό και τη καταρρακτώδη βροχή συνεχίζονται για την στυγνή δολοφονία του Κλοντιάν Ράσα (Klodian Rasha) 100 μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Ο 25χρονος νέος έκανε το “μοιραίο” λάθος να βγει από το σπίτι για να αγοράσει τσιγάρα στις 12 τα μεσάνυχτα, ώρα δηλαδή που υφίσταται lock down που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νεαρός δεν υπάκουσε στην πρώτη διαταγή των αστυνομικών να επιδείξει την ταυτότητά του και να επωμιστεί και το ανάλογο βαρύ πρόστιμο για τέτοιες περιπτώσεις και στράφηκε ξανά προς το σπίτι του. Χωρίς να το σκεφτούν καθόλου οι αστυνομικοί τον πυροβολούν πισώπλατα και σε ζωτικό όργανο αφαιρώντας του τη ζωή. Για κάποιες ώρες αυτό το κράτος των μαφιόζων θα προκαλέσει και άλλο χάος λέγοντας ψέματα στην οικογένεια, εξαφανίζοντας το σώμα του άτυχου νέου και λέγοντας ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος για να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να εξαφανίσουν όλο το οπτικοακουστικό υλικό του εγκλήματός τους. Δεν έμειναν μόνο σε αυτό αλλά συνέχισαν να γεμίζουν τα μίντια με ψευδείς ειδήσεις για δήθεν οπλοφορία, για ψυχική νόσο και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. 

Με το πρώτο φως της ημέρας οργανώθηκαν μαζικότατες διαδηλώσεις έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο και το υπουργείο εσωτερικών. Παρά το κορονοϊό και τη βροχή το κέντρο τα Τίρανα μετατρέπονται σε πεδίο πολέμου ανάμεσα στις Ειδικές Δυνάμεις που κατέβασε ο Ράμα και τους χιλιάδες διαδηλωτές. Σύμφωνα το δελτίο τύπου της αστυνομίας 3 αστυνομικοί βρίσκονται βαριά χτυπημένοι και άλλοι 9 με ελαφρότερα χτυπήματα. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν το καταλάβουν το πρωθυπουργικό μέγαρο και απαιτώντας Δικαιοσύνη, παραίτηση του Υπουργού και Δημόσια Υγεία. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο παραδόθηκε στις φλόγες. Οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν πέρα από τα Τίρανα. 

Το κράτος του Τρόμου που προσπαθεί να περάσει ο Ράμα δεν θα περάσει. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό έχουμε μπει σε μια φάση που οι από κάτω δεν μπορούν να κυβερνηθούν με τον ίδιο τρόπο. Η πανδημία έχει επιταχύνει την διαδικασία και η κυβέρνηση για να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα ρίχνει πρόστιμα παντού και για οτιδήποτε, μετατρέποντας τους Άθλιους σε αθλιότερους. Τώρα όμως το πάει και ένα βήμα παραπέρα, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ. Ένα τέτοιο θύμα ήταν και ο Κοντιάν Ράσα! Για το Κράτος έχουμε γίνει όλοι αναλώσιμοι αν δεν επιτελούμε έναν συγκεκριμένο σκοπό. Δεν θα τους περάσει!

Μ.S.