Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει τη διοίκηση του ΤΕΕ που για πρώτη φορά άσκησε ένδικα μέσα ενάντια σε δικαστική απόφαση (και μάλιστα εφετειακή) που δικαίωσε 15 απολυμένους εργαζόμενους. Πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονταν με συμβάσεις έργου για πολλά χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του φορέα και οι οποίοι απολύθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011 σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των μνημονίων που επιβάλλονταν από την τότε κυβέρνηση και την ΕΕ.

Η δικαστική δικαίωση των 15 εργαζομένων είναι αποτέλεσμα του αγώνα που δόθηκε εκείνη την περίοδο μέσα από συνελεύσεις, απεργίες και δικαστικές μάχες. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση του ΤΕΕ αποδεικνύεται «βασιλικότερη του βασιλέως» και με μονομερή ενέργεια δικαιολογεί την απόλυση με το απαράδεκτο και παράλογο επιχείρημα ότι «οι συμβάσεις έργου με τη μορφή που υφίστανται στο ΤΕΕ (ομάδες εργασίας) δεν αποτελούν εξαρτημένη σχέση εργασίας»!

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΣΕΤΕΕ διεκδικώντας αταλάντευτα το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία και για τη δικαίωση των 15 εργαζομένων. Ζητάμε την άμεση κατάργηση της εργασίας μέσα από συμβάσεις έργου και την αντικατάσταση της με συμβάσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΣΕΤΕΕ σε συντονισμό σωματείων και εργαζομένων, κόντρα στις λογικές συναίνεσης που εκφράζονται από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, η οποία βρίσκεται σε άμεση σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική, τους βιομηχάνους και την εργοδοσία. Βασική προϋπόθεση για να μπορούν οι αγώνες να είναι νικηφόροι στο σήμερα, είναι ένα άλλο εργατικό κίνημα με πυρήνα τον από τα κάτω και οριζόντιο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων και άτυπων μορφών οργάνωσης εργαζομένων. Ανεξάρτητο από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, ενάντια σε λογικές συντεχνιασμού, που θα χτίζεται στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων των εργαζομένων και θα βρίσκεται ενάντια στον κυβερνητικό και υποταγμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό, θα ξεπερνάει τα όρια που βάζουν στην πάλη των εργαζομένων και θα πρωτοστατεί σε πραγματικές μάχες ανυπακοής και ανατροπής.