ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την τρομοκρατική σύλληψη 37 αντιφασιστών από το στέκι “Δίστομο”, με τη συνέργεια της ΕΛ.ΑΣ με την παρακρατική Χρυσή Αυγή.

Την Τετάρτη το βράδυ (7/1) η ΕΛ.ΑΣ οργάνωσε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών κυρίως της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στο κέντρο της Aθήνας, στα Προπύλαια, για να συλλάβει 37 αντιφασίστες συντρόφους που κολλούσαν αφίσες. Τους περικύκλωσαν και σε δημόσια θέα τούς έβγαλαν τα ρούχα με πρόσχημα τον “σωματικό έλεγχο” ενώ άλλοι αστυνομικοί τους φωτογράφιζαν!

Πιο συγκεκριμένα, ενώ αρχικά προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, μετά από μήνυση της ΧΑ αργά το βράδυ οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορία την “επίθεση στα γραφεία της ΧΑ” η οποία είχε προηγηθεί από αγνώστους ορισμένες ώρες νωρίτερα. Πως όμως η ναζιστική ΧΑ έμαθε τα ονόματα των συγκεκριμένων προσαχθέντων και τους μήνυσε την ώρα που αυτοί ήταν στη ΓΑΔΑ; Η απάντηση είναι προφανής, η ΕΛ.ΑΣ έδωσε τα ονόματά τους στη ΧΑ ώστε να στοχοποιηθούν – για άλλη μια φορά «κράτος και παρακράτος δουλεύουνε μαζί».

 

Eνώ αρχικά οι κατηγορίες ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα, με αφορμή μια κουκούλα που βρέθηκε σε έναν σύντροφο οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε κακούργημα και για τους 37! Δέκα από αυτούς θα περάσουν από τον ανακριτή την Παρασκευή 9/1, άλλοι 10 το Σάββατο και οι υπόλοιποι τη Δευτέρα! O ανακριτής και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή δικάσιμη!

 

Αυτή η επίθεση είναι μια συνέχεια της τρομοκρατικής δράσης κράτους-παρακράτους ενάντια στο αντιφασιστικό κίνημα. Ενώ η άθλια κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Ιστορία σε λίγες μόνο βδομάδες, χέρι-χέρι μαζί με δυνάμεις μέσα στο κρατικό μηχανισμό και στο παρακράτος, στέλνει ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ, ενάντια σε αντιφασίστες, σε απεργούς όπως στον Ασπρόπυργο ή στον Ιανό, σε κάθε αγωνιστή. Χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενάντια σε μετανάστες και μουσουλμάνους, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία και στο Charlie Hebdo. Στήνουν σκηνικό φόβου και τρομολαγνείας με αφορμή τη σύλληψη Ξηρού. Αυτές είναι οι τρανές αποδείξεις ενός κράτους σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, αποτέλεσμα του φόβου και της αδυναμίας τους λόγω της κρίσης της ίδιας της αστικής εξουσίας. Γι’ αυτό ανασύρουν τις φασιστικές εφεδρείες, τους υποτιθέμενους «εχθρούς» τους.

 

Ό,τι κι αν κάνουν, όμως, το τέλος τους είναι προδιαγεγραμμένο. Ολόκληρο το κίνημα, η εργατική τάξη, ο φτωχός λαός που υποφέρει μέσα στην μνημονιακή εξαθλίωση, πρέπει να προετοιμαστεί και να οργανωθεί για να τους συντρίψει!

 

Οι συλλήψεις αγωνιστών δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!

9/1/2015