ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΘ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΘ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9/2015, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ενώνει τη φωνή του και την πάλη του, με τους χιλιάδες αγωνιστές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στη Δ.Ε.Θ., καταγγέλλοντας το 3ο μνημόνιο. Σε ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία, μακριά από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της Γ.Σ.Ε.Ε., που είχε φροντίσει να δώσει τα διαπιστευτήριά της στην αστική εξουσία καλώντας την εργατική τάξη να ψηφίσει ναι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη. Δεν τους πέρασε τότε, συνεχίζεται ο αγώνας τώρα!
Όλο το αστικό πολιτικό σύστημα πορεύεται προς τις εκλογές, διαχειριζόμενο από κοινού τη χρεοκοπία ενός ολόκληρου λαού, που περήφανα πριν από ενάμιση μήνα απέρριψε τα μνημόνια και την εξαθλίωση, ζήτησε άλλη πολιτική, πολιτική των αναγκών του. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, δεν υπάρχει ψήφος προσδοκίας σε κανένα από τα κόμματα της μνημονιακής διαχείρισης! Μαύρο σε όλα! Ακόμα και τώρα, αυτές τις ημέρες, μειώνουν συντάξεις, και αποκαλύπτονται όλα τα νέα μέτρα της επικείμενης επίθεσης εναντίον μας.

Όλοι τους υποστηρίζουν τα μνημόνια, τα οποία οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές δηλώνουν πως δεν πρόκειται να λειτουργήσουν. Μια συστημική κρίση και παρακμή, που κλυδωνίζει την Κίνα, αποσταθεροποιεί τις βασικές ιμπεριαλιστικές χώρες της Ε.Ε., διαλύοντας την ίδια την Ε.Ε., δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με οποιαδήποτε εργαλεία εθνικής οικονομικής πολιτικής, με άλλο νόμισμα, ή με συνεπή εφαρμογή των ανθρωποκτόνων μνημονίων. Ενός συστήματος που σαπίζει, τρεφόμενο από ζωές παιδιών προσφύγων, καρατόμησης εργατικών και λαϊκών αναγκών, με ρατσισμό, ξενοφοβία και φασισμό.

Το Ε.Ε.Κ. καλεί σε μαζική παρουσία τόσο στις διαδηλώσεις στη Δ.Ε.Θ., όσο και στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις για τα δύο χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Στην πανελλαδική συνάντηση του Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ, στο ελεύθερο κατειλημμένο εργοστάσιο από τους ίδιους τους εργάτες. Είναι δύο σταθμοί αγώνα, σταθμοί που μπορούμε να φωνάξουμε πως το τρίτο μνημόνιο δε θα περάσει, ο φασισμός δε θα αποτελέσει επιλογή τους. Για την εθνικοποίηση των τραπεζών και των βασικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο, τη διαγραφή του χρέους, ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Για την ανεξάρτητη δράση της εργατικής τάξης από αφεντικά κράτος και συνδικαλιστική γραφειοκρατία, για την εργατική εξουσία και τη σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης πάνω στα ερείπια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, για τον παγκόσμιο ελευθεριακό κομμουνισμό, τώρα που έχει τεθεί επειγόντως  το ζήτημα ποια τάξη θα οργανώσει την κοινωνία χωρίς κρίσεις και εξαθλίωση.

Το Ε.Ε.Κ. δεν μένει αδιάφορο στις  εκλογές-εξπρές της 20 Σεπτέμβρη που κήρυξε η κυβέρνηση Τσίπρα όταν κατέρρευσε μέσα στην καταισχύνη του τρίτου μνημονίου. Κατεβαίνει στις εκλογές σε εκλογική συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. κι ανένταχτους αγωνιστές,   σταθερά στη γραμμή του Ενιαίου Ταξικού Μετώπου, ενάντια σε όλα τα μνημόνια και τους διαχειριστές τους. Για μια Αριστερά διεθνιστική, επαναστατική, κομμουνιστική,  μαζί με την εργατική τάξη,  τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, ανοίγοντας το δρόμο για τους ενωτικού και αναγκαίους αγώνες της επόμενης μέρας των εκλογών.