ΚΚΕ(μ-λ): ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΤΣΗ

Την Τρίτη 1η Σεπτέμβρη το πρωί «έφυγε» ξαφνικά, προδομένος από την καρδιά του, ο Γιάννης Γιαννατσής στέλεχος του ΕΕΚ.
Τον Γιάννη τον γνωρίσαμε στους αγώνες που δώσαμε από κοινού, πρωτοστατώντας ο ίδιος, στη γειτονιά του τα Πετράλωνα. Συναντηθήκαμε μαζί στους αγώνες για του Φιλοπάππου, για την Κορεάτικη Αγορά, για την υπογειοποίηση των γραμμών του Προαστιακού και του ΟΣΕ, για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενάντια στη μετατροπή των Πετραλώνων και του Κεραμεικού σε ένα απέραντο διασκεδαστήριο. Στο κοινό μας κατέβασμα, μαζί με άλλες οργανώσεις της αριστεράς, στις δημοτικές εκλογές του 2006.

Πάντα μπροστά και αγαπητός, από τους κατοίκους της γειτονιάς του και ευρύτερα, έγινε στόχος του κράτους με δεκάδες διώξεις και δίκες αλλά και με απόπειρες κατά της ζωής του και των οικείων του. Τη πρώτη φορά με επίθεση που δέχτηκε από φασίστες που τους κάλυπτε η αστυνομία μετά από συγκέντρωση για τις γραμμές του τρένου το 2007, όπου τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, και τη δεύτερη φορά με τη φωτιά που έβαλαν στην είσοδο του σπιτιού του.
Όσο και να διαφωνούσαμε, ή και να συμφωνούσαμε μαζί του, δεν μπορούσαμε παρά να αναγνωρίσουμε το αγωνιστικό του ήθος και την ειλικρινή αγωνία του για τα λαϊκά συμφέροντα.

Συγκλονισμένοι από την απώλεια του αγωνιστή εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας στους συντρόφους του από το ΕΕΚ καθώς και στην οικογένειά του.

ΚΚΕ(μ-λ)

http://www.kkeml.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AE/