ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

“ΑΘΩΟΣ” Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ
“ΕΝΟΧΟ” ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
Πριν λίγες μέρες έκριναν στις αίθουσες των δικαστηρίων πως ο Κορκονέας, ο μπάτσος δολοφόνος του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Η ασφάλεια των πολιτών, μας λένε, δεν κινδυνεύει από ένστολους εν ψυχρώ δολοφόνους.
Λίγες μέρες μετά με χαρακτήρα επείγοντος προχωράνε στη Βουλή στη ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου το οποίο συμπεριλαμβάνει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Ερήμην της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος η κυβέρνηση του Κούλη αποφασίζει και διατάζει την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.
Πρόκειται για τη συνέχιση μιας συντονισμένης επιχείρησης κατασυκοφάντησης του πανεπιστημιακού ασύλου από τη Νέα Δημοκρατία και τα ΜΜΕ που εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα της αστυνομοκρατίας.
Η νέα κυβέρνηση της Δεξιάς έχει ανεξίτηλες μνήμες από το ρόλο τον οποίο έπαιξε το πανεπιστημιακό άσυλο τις μέρες της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 όταν οι σχολές μετατράπηκαν σε κέντρα αγώνα των εξεγερμένων με μπροστάρη τη νεολαία.
Θυμούνται καλά το φοιτητικό κίνημα του 2006-2007 που τους κόλλησε στον τοίχο και δεν άφησε να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με την αναθεώρηση του άρθρου 16.
Σήμερα με τα πανεπιστήμια σε διαρκή υποχρηματοδότηση μετά από μια δεκαετία μνημονιακής φρίκης φοβούνται και περιμένουν μια νέα έκρηξη της νεολαίας. Σχεδιάζουν με τη βία και την αστυνομοκρατία να ανακόψουν την οργή της νέας γενιάς.
Η επιδείνωση της παγκόσμιας κρίσης σε μια νέα συγχρονισμένη ύφεση δεν φέρνει καλύτερες μέρες για το χρεοκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό, αλλά ένα τέταρτο μνημόνιο για τη σωτηρία των τραπεζών και τη συνέχιση της αποπληρωμής ενός αβάσταχτου και μη βιώσιμου δημόσιου χρέους.
Η δήθεν “ανάπτυξη” που υπόσχονται δεν θα είναι παρά επιδείνωση της μαζικής ανεργίας και επέκταση της ελαστικής εργασίας-δουλείας.
Τα κοινωνικά προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με τα γκλομπ των μπάτσων όσες προσλήψεις νέων Κορκονέων και αν κάνουν.
Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν πρέπει να περάσει. Το φοιτητικό κίνημα, ολόκληρη η νεολαία και ο λαός πρέπει να τους εμποδίσουν.
Δεν είναι το άσυλο κέντρο ανομίας. Κάτω η Κεραμέως και η αστυνομοκρατία!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 6μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ