«Έφυγε» ο σύντροφος Mπάμπης Δούζας

Ο σύντροφος Μπάμπης Δούζας, ιστορικό στέλεχος του τροτσκιστικού κινήματος από τον καιρό της δικτατορίας των συνταγματαρχών, πέθανε στις 7 Αυγούστου μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 9 Aυγούστου, 12 το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης-Καλλιθέας.

Ο σύντροφος Μπάμπης εντάχθηκε στις γραμμές της οργάνωσής μας, της Εργατικής Διεθνιστικής Ένωσης – ΕΔΕ (που θα μετασχηματιστεί το 1985 στο Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – ΕΕΚ), στα χρόνια της χούντας, καταρχήν στο Λονδίνο κι αργότερα στην Αθήνα. Στέλεχος της πρώτης γραμμής, την περίοδο 1976-1978 εκλέχτηκε στην ηγεσία μας ως Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.
Παρόλο που οι περιστάσεις τον απομάκρυναν από την ενεργό δράση, παρέμεινε πιστός στις ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού του Λένιν και του Τρότσκυ και υποστηρικτής του ΕΕΚ μέχρι τέλους.

Αγαπητός πάντα στους συντρόφους που τον γνώρισαν, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της αντιδικτατορικής πάλης, της εμιγκράτσας στην Ευρώπη και της παρανομίας στην Ελλάδα κάτω από τον χουντικό ζυγό, θα μείνει αιώνια στην μνήμη μας για την σταθερότητά του στις αρχές, τον προλεταριακό διεθνισμό του και την κομμουνιστική σεμνότητα που απεχθάνεται κάθε είδους μικροαστικό ναρκισσισμό

Στους δικούς του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Θα ζεις πάντα μέσα στους αγώνες μας για την σοσιαλιστική επανάσταση και τον παγκόσμιο κομμουνισμό σύντροφε Μπάμπη!

εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΕΚ
εκ μέρους όλων των συντρόφων

Σάββας Μιχαήλ
8/8/2019