Ανακοίνωση Αριστερών Οργανώσεων – Συλλογικοτήτων

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Δημητρη Κουφοντίνα

Σύνταγμα, Δευτέρα 1η Μάρτη, 6.00 μ.μ.

H ζωή του φυλακισμένου απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή. Η υγεία του, ύστερα από απεργία πείνας 51 ημερών (από 8 Γενάρη) και απεργία δίψας από την περασμένη Δευτέρα 22 Φλεβάρη, και καθώς έβγαλε τους ορούς, το Σάββατο 27 Φλεβάρη παρουσίασε απότομη επιδείνωση. Λέγοντας όχι στο θάνατο, σχεδόν όλες οι οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς προχωρούν σε μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, καλώντας την κυβέρνηση, έστω την τελευταία στιγμή να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας. Όχι στην έμμεση επαναφορά της θανατικής ποινής. Το ΕΕΚ υποστηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ζωή του απεργού πείνας και δίψας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Ακόμη και μετά τόσες δημόσιες αντιδράσεις, εγχώριες και διεθνείς, ακόμη και μετά την μαζική συγκέντρωση χιλιάδων το Σάββατο 27/2, αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Η κυβέρνηση επιμένει και θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη. 

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε όσο υπάρχει χρόνος. Να εκφραστεί παντού η φωνή των χιλιάδων πολιτών που διαδήλωσαν το Σάββατο, η φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 1/3, 6.00 μ.μ. – για να απαιτήσουμε την ύστατη αυτή ώρα:

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα
Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Κυριακή 28-2-2021