ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΕΚ

Tο τραγικό περιστατικό στο Λούνα Παρκ του Ελληνικού και ο άδικος χαμός ενός μικρού παιδιού γέμισε όλους μας με θλίψη. Εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους του αδικοχαμένου παιδιού. Το δεκατριάχρονο αγόρι θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί, το παιδί του κάθε συμπολίτη μας.

Νιώθουμε όμως εξοργισμένοι για την άγρια και απροκάλυπτη πολιτική εκμετάλλευση του άτυχου συμβάντος. Δεν έχουμε την παραμικρή πρόθεση ή σκέψη να συγκαλυφθούν πραγματικές ευθύνες, για κανέναν, για τον θάνατο του μικρού αγοριού.
Όμως, ξεχειλίζει η υποκρισία των ΜΜΕ και των καθοδηγούμενων από “ψηλά” κρατικών μηχανισμών, που με μανία πεινασμένου κανιβάλου, έπεσαν από την πρώτη στιγμή, πάνω στον δήμαρχο του Ελληνικού -Αργυρούπολης Χ. Κορτζίδη, για να τον κατασπαράξουν πολιτικά.
Είναι αυτοί, οι αργυρώνητοι υπάλληλοι των καναλαρχών, οι γνωστοί – άγνωστοι παπαγάλοι, που τόσο ξεδιάντροπα στηρίζουν αυτή την πολιτική που θερίζει με τις αυτοκτονίες, τα θανατηφόρα μαγκάλια και την εξαθλίωση. Είναι αυτοί που προσπάθησαν να αναδείξουν την δολοφονία του Π. Φύσσα ως ποδοσφαιρικό καυγά , είναι αυτοί που κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τις ευθύνες των καπιταλιστών όταν έχουμε εργατικά ή άλλα ατυχήματα (βλέπε ναυάγιο Σάμινα και τόσα άλλα).
Η συντονισμένη επίθεση ΜΜΕ και κρατικών μηχανισμών στοχεύει καταφανέστατα στην πολική απαξίωση του Χ Κορτζιδη. Ο Χ. Κορτζίδης αρνήθηκε το ξεπούλημα του Ελληνικού και της δημόσιας περιουσίας και σαν Δήμαρχος πάλεψε με τον δικό τρόπο το ξεπούλημα. Αυτό, δηλαδή, “ο Δήμαρχος που αντιστέκεται” πρέπει να απαξιωθεί στα μάτια της κοινωνίας και να συντριβεί.
Είναι προφανές ότι, πίσω από την αισχρή αυτή επίθεση κρύβονται γιγάντια συμφέροντα που δεν άπτονται απλά μιας προεκλογικής κόντρας. Ο στόχος του ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στον Λάτση συνδιάζεται με τα σχέδια της ολοκληρωτικής παράδοσης της παραλιακής ζώνης του Σαρωνικού στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το εκλογικό κατέβασμα των Μαρινάκη – Κόκκαλη στον Πειραιά είναι μέρος αυτού του σχεδίου.
Με την παρούσα δημοτική αρχή έχουμε σίγουρα πολλές διαφορές, όμως η επίθεση αυτή του συστήματος πρέπει να αποκρουστεί ως ένα χτύπημα ενάντια στο κίνημα . Η στάση μας απέναντι στο κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής πρέπει να είναι ξεκάθαρη και αδιάλλακτη. Χτυπάνε έναν για φοβίσουν τους πολλούς, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Η ανθρώπινη ζωή μπορεί να προστατευτεί αποτελεσματικά και να αποκτήσει την αξιοπρέπεια της, μόνο αν απαλλαγεί από τα δεσμά του καπιταλιστικού κέρδους.
http://eeknotpro.blogspot.gr/