Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ

Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ Τρόικα-Ε.Ε- Κυβέρνηση-Υποταγμένη Δημοτική Αρχή
Διαγραφή του Χρέους – Μόνο μας χρέος η ανατροπή τους

Στις 18 Μάη ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το δικαίωμα αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με όλους αυτούς που χωρίς κανένα δικαίωμα έκοψαν μισθούς και συντάξεις, οδήγησαν σε απολύσεις, στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση ολόκληρο λαό.
Επειδή δεν υπάρχουν ωραίες πόλεις με δυστυχισμένους πολίτες, ούτε μέλλον μέσα στην ανεργία, με υποβαθμισμένη παιδεία και διαλυμένη Υγεία, η ψήφος σε αυτές τις εκλογές πρέπει να τιμωρήσει και ανατρέψει τους υπεύθυνους της διαπλοκής και της ανθρωπιστικής καταστροφής τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και τους τοποτηρητές τους στο δήμο μας.
Οι φετινές εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκουν τα αστικά κόμματα και ιδιαίτερα τη Ν.Δ σε μεγάλη κρίση. Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση.
Η δεξιά δημοτική αρχή του Σταυριανουδάκη με τη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Μητσοτάκη υπήρξε γνήσιος εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής, του ΔΝΤ και της ΕΕ στο δήμο. Όλως τυχαίως δύο μήνες πριν τις εκλογές, βρέθηκαν χρήματα για ασφαλτοστρώσεις και άλλα έργα βιτρίνας και ρουσφέτια για να στηθεί επικοινωνιακά το “σακσές στορυ” στο τοπικό κράτος. Την ίδια στιγμή με εργαλείο τον “Καλλικράτη” επέβαλαν περικοπές μισθών, διαθεσιμότητες και απολύσεις στο προσωπικό του Δήμου.
Ταυτόχρονα γενίκευσε τις σχέσεις ελαστικής εργασίας, με συμβάσεις ομηρίας και συνεργασίας με ΜΚΟ. Δέχτηκε και υλοποίησε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, την διάλυση υγείας και παιδείας, το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, τις συγχωνεύσεις και την μειωμένη χρηματοδότηση στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.
Στις ρατσιστικές προκλήσεις κράτησε παθητική και αδιάφορη στάση, ενώ στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις μας, κάλυψε ακόμα και τον ειδικό φρουρό με πολιτικά που πυροβόλησε στο πλήθος (20/9 Πλ Καλογήρων), μετά την δολοφονία Παύλου Φύσσα στην διαδήλωση που συνδιοργανώσαμε με άλλους φορείς, αρνούμενη ψήφισμα καταδίκης. Παρέδωσε στη Χρυσή Αυγή ύστερα από αίτημά της στοιχεία για τα παιδιά των μεταναστών που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς του δήμου.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή όσο κι αν προσπαθεί προεκλογικά είτε να βγάλει τον κυβερνητικό μανδύα της παριστάνοντας την ανεξάρτητη, είτε προσεταιριζόμενη κάνα δυο πρόθυμες πολιτικές ακρίδες, είναι αδύνατο να κρύψει την αλήθεια: την συνενοχή της στην επιβολή της μνημονιακής βαρβαρότητας. Το άλυτο της καπιταλιστικής κρίσης, σε συνδυασμό με την διεφθαρμένη γαλαζοπράσινη άρχουσα τάξη έχει οδηγήσει σε βαθιά κρίση εξουσίας τον τόπο.
Τη λύση δεν θα τη δώσει ο ξεπουλημένος «συνδικαλισμός» των εργατοπατέρων και των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ που με 24ωρες απεργίες για την τιμή των όπλων σαμποτάρει την πάλη για γενική απεργία διάρκειας, αλλά ο δικός μας ανεξάρτητος από γραφειοκρατίες ταξικός αγώνας για Γενική Απεργία Διαρκείας για ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.
Ούτε ο προσκολλημένος στα δεσμά της Ε.Ε, ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται πλυντήριο του κάθε αποτυχημένου παράγοντα αλλά η πάλη της εργατικής τάξης και του λαού να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή που τους κλέβουν.
Ούτε τέλος το γραφειοκρατικό ΚΚΕ-Λαϊκή Συσπείρωση που αρνείται την ενότητα στη δράση σε ταξική βάση, κάνει συμμαχία μόνο με τον εαυτό του, πιστό στο σταλινισμό «που γνωρίσαμε» και κατέρρευσε.
Η ΜΑΡΙΔΑ έχοντας 12 χρόνια σταθερής κινηματικής παρουσίας στην περιοχή έχει δώσει το παρόν σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για το περιβάλλον, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στην ανεργία και την καταστολή, τη ναζιστική παρακρατική βία και το σύστημα που την εξοπλίζει και την χρησιμοποιεί. ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ την προηγούμενη χρονιά τρεις φορές τα γραφεία μας έγιναν στόχος φασιστοειδών που ΕΣΠΑΣΑΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ.
Σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή των λαϊκών συνελεύσεων και κινητοποιήσεων προωθώντας την αυτο-οργάνωση για την εκπλήρωση των αναγκών των κατοίκων, για να αντισταθούμε στα χαράτσια και στις διακοπές ρεύματος. Συμβάλαμε στη συλλογική δράση για τη διεκδίκηση και το άνοιγμα των δημοτικών χώρων, για να μη γίνει πάρκινγκ η Γυμναστική Ακαδημία, για να μην ισοπεδωθεί η πλατεία Τσαλαγανίδη.
Η ΜΑΡΙΔΑ, κατεβαίνει στις εκλογές με Υποψήφιο Δήμαρχο τον σύντροφο Γιώργο Μητροβγένη, ήδη εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο. Η επέμβασή μας στοχεύει να συσπειρώσει εργαζόμενους και νεολαία στην πάλη για το “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” της εποχής μας, για την εργατική εξουσία με ορίζοντα την αταξική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο.
Προεκλογικές Συγκεντρώσεις της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α
Πλατεία Υμηττού Σάββατο 10 Μάη, 8 μμ
Πλατεία Δημαρχείου Δάφνης, Τετάρτη 14 Μάη, 8 μμ.