Με ανακοίνωσή της η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των Κροατών και Ελλήνων ναζιστών έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Μ.ΑΡΙ.Δ.Α καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια που συμπίπτει στην περιοχή μας χρονικά με την επέτειο της εκτέλεσης των 114 στο μπλόκο του φάρου το 1944 από τα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής για να μας θυμίζει την εγκληματική φύση του φασισμού.

Στις 7/8 /2023 Κροάτες και Έλληνες νεοναζί με τον μανδύα των χούλιγκαν μιμούμενοι τα χιτλερικά τάγματα εφόδου δολοφόνησαν τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη και τραυμάτισαν δεκάδες αθώους πολίτες .

Οι αστυνομικές αρχές παρ’ ότι ενημερωμένες από γειτονικές χώρες για την επικινδυνότητα των ακροδεξιών οπαδών της Δυναμό Ζάγκρεμπ επέτρεψαν την παρέλαση των φασιστοειδών που διέσχισαν κομβόι όλη την χώρα με την άνεσή τους

Η κυβέρνηση παραδεχόμενη την ανικανότητά της υποβαθμίζει συνειδητά το γεγονός μιλώντας για οπαδική βία. Αυτή ήταν και η πρώτη ανακοίνωσή τους [το 2013] στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο φασισμός σαν Ιδεολογία δεν είναι μόνο εγκληματική βία, είναι ο “πολιτισμός των ηλιθίων”, είναι το το μίσος σε κάθε τι διαφορετικό. Βγαίνει από την μήτρα του καπιταλισμού σε περιόδους κρίσης και τρέφεται σαν εφεδρεία υπεράσπισης της καπιταλιστικής τάξης πραγμάτων.

Τότε ήταν τα μπλόκα και οι ταγματασφαλίτες. Σήμερα ο Μιχάλης, χτες ο Παύλος, ο Λουκμάν και ο Ζακ και άλλοι. Το αυγό του φιδιού έχει ανοίξει

Οι φασίστες είτε Κροάτες ΒΒΒ, είτε χρυσαυγίτες είτε σπαρτιάτες με γραβάτες, είναι εγκληματικές ομάδες. Η συγκάλυψη και ανοχή της άρχουσας τάξης στα εγκλήματά τους δείχνει πως σε τελευταία ανάλυση τούς χρειάζονται σαν εφεδρεία (ανοιχτή γραμμή Μπαλτάκου ΧΑ, προβολή από τα ΜΜΕ, εκπομπή Κασιδιάρη από το κελί του Κορυδαλλού, άνιση μεταχείριση κρατουμένων και επιδιωκόμενη υποψηφιότητα Κασιδιάρη στο δήμο της Αθήνας).

Η ΜΑΡΙΔΑ στην 20χρονη παρουσία της μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο υπήρξε πάντα πόλος συσπείρωσης κινηματικής αντιφασιστικής δράσης.

Η αντιφασιστική ιστορία της Δάφνης (μπλόκο Φάρου) και του Υμηττού (Κάστρο Υμηττού, θυσία στο εικονοστάσι, αντιφασιστικό σαμποτάζ στου Μαρτσινιώτη-ΠΥΡΚΑΛ ) μας καλεί όπως

Και τότε και τώρα και όπως το 40 την φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα.