ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ 2016

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η ψήφιση του νόμου-εκτρώματος για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με τις επιταγές του 3ου Μνημονίου φέρνει ανοιχτά αντιμέτωπη την κυβέρνηση Τσίπρα με το λαϊκό κύμα που την ανέδειξε στην κυβερνητική εξουσία.

Μια ανοιχτή ταξική αναμέτρηση βρίσκεται μπροστά μας και η πολιτική και οργανωτική προετοιμασία του φοιτητικού κινήματος για να παλέψει μαζί με την εργατική τάξη για μια επαναστατική εναλλακτική διέξοδο ενάντια στο καπιταλιστικό αδιέξοδο είναι επείγουσα.

Με άδεια τα ταμεία, ο ελληνικός καπιταλισμός και το κράτος του παραμένει στο χείλος της άτακτης χρεοκοπίας. Νέα μέτρα κοινωνικής καταστροφής βρίσκονται στην ατζέντα της κυβέρνησης και των «θεσμών» ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣ-ΔΝΤ.

Ο μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών για την επίτευξη των εξωφρενικών πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα σε συνθήκες επιδεινούμενης ύφεσης σημαίνει ένα μνημονιακό εφιάλτη δίχως τέλος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις στο Δημόσιο, διάλυση κάθε κοινωνικής παροχής σε Υγεία και Παιδεία.

Η νέα γενιά είναι αντιμέτωπη με ένα καθολικό κοινωνικό αδιέξοδο, αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της μαζικής ανεργίας, της ελαστικής δουλειάς/δουλείας, σε υπό κατάρρευση σχολεία και σχολές. Το πιο ευάλωτο και καταπιεσμένο κομμάτι αυτής της νέας γενιάς, οι πρόσφυγες, είναι αντιμέτωποι με την πιο καταστροφική εκδοχή του ίδιου αδιεξόδου, σε ένα Αιγαίο-υγρό νεκροταφείο και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνονται σε όλη τη χώρα.

Ο ανυπότακτος λαός του ηρωικού ΟΧΙ του 62% (περισσότερο από το 85% της νεολαίας υπολογίζεται ότι ψήφισε ΟΧΙ) του δημοψηφίσματος του περασμένου καλοκαιριού, των δεκάδων γενικών απεργιών, του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ούτε υποτάχθηκε, ούτε αποβλακώθηκε. Είναι συγχυσμένος, απογοητευμένος, αμήχανος, αλλά όχι υποταγμένος, όχι ηττημένος. Αναζητά πώς θα κάνει ένα βήμα μπροστά μετά τη συνθηκολόγηση του ρεφορμιστικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο φόβος της επιστροφής της δεξιάς ΝΔ του «Κούλη» στην κυβερνητική εξουσία χρησιμοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει την ανοχή του λαού. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, που ενισχύει την απογοήτευση και την προετοιμασία επανόδου της ΝΔ ή και της άκρας δεξιάς.

Μόνο η πολιτική ανεξαρτησία του κινήματος της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων μαζών μπορεί να ανοίξει το δρόμο ανατρέποντας την κυβέρνηση Τσίπρα και κάθε άλλη καπιταλιστική κυβέρνηση. Η ολόπλευρη προετοιμασία του κινήματος για μια δική του επαναστατική κυβέρνηση και εργατική εξουσία είναι επείγουσα μπροστά στη διαφαινόμενη κατάρρευση της κυβέρνησης της ψευτο-αριστεράς.

Οι φοιτητικές εκλογές της 18ης Μαΐου είναι μια μάχη, όχι μόνο για να μην καταφέρουν η δεξιά ΔΑΠ και η πασοκική ΠΑΣΠ να ανακάμψουν, αλλά για να κάνει το φοιτητικό κίνημα ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα προς την επαναστατική κομμουνιστική αριστερά. Οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ πρέπει να σηκώσουν την ασυμφιλίωτη σημαία της πάλης ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, να ανοίξουν το δρόμο της επαναστατικής πάλης για την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, τη συντριβή του συστήματος που γεννά μνημόνια, εξαθλίωση, ανεργία, φασισμό και ρατσισμό.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας υποστηρίζει και συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για μια επαναστατική διεθνιστική εργατική εναλλακτική.

Παλεύουμε για την κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς και του ελευθεριακού χώρου μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Με το ανεξάρτητο πολιτικό πρόγραμμα της κάθε οργάνωσης, κίνησης, σχήματος  η κοινή δράση ενάντια στον κοινό ταξικό εχθρό και υπέρ των άμεσων διεκδικήσεων των εργαζομένων, της νεολαίας και του φτωχού λαού για την ανατροπή των Μνημονίων και της κυβέρνησης είναι επείγουσα.

Παλεύουμε για έναν ανοιχτό διάλογο όλων αυτών των δυνάμεων ώστε να αναζητήσουμε από κοινού με ποιο πρόγραμμα, ποιες προοπτικές και ποιο σχέδιο δράσης μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά το κίνημα της νεολαίας.

Η πολιτική μας θέση, ωστόσο, παραμένει αταλάντευτα ενάντια σε κάθε συνθηκολόγηση με το ρεφορμισμό και τον «αριστερό» εθνικισμό. Πρέπει να υπερβούμε τους περιορισμούς του παρελθόντος σύμφωνα με τις προκλήσεις του μέλλοντος, όχι να υπαναχωρήσουμε σε δοκιμασμένες αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος.

Ενάντια στη σύγχυση, οι πολιτικές, θεωρητικές και οργανωτικές κατακτήσεις της πάλης της προηγούμενης περιόδου, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του μετώπου της ΕΑΑΚ, πρέπει να διαφυλαχθούν και να αναπτυχθούν, να εξοπλιστούν ιδεολογικά και πολιτικά μέσα από τον επαναστατικό μαρξισμό και τις στρατηγικές εμπειρίες του ζωντανού κινήματος. Η εκλογική συνεργασία σχημάτων της ΕΑΑΚ με την Αριστερή Ενότητα και το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας αποτελεί μια υπαναχώρηση στην κατεύθυνση του δοκιμασμένου και αποτυχημένου ρεφορμισμού, εφόσον δεν γίνει στη βάση μιας καθαρής προγραμματικής συμφωνίας για την εργατική εξουσία και τον προλεταριακό διεθνισμό.

Ενισχύουμε την αυτόνομη κάθοδο των σχημάτων της ΕΑΑΚ στη βάση ενός επαναστατικού προγράμματος πάλης για την εργατική εξουσία και τη σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης στα συντρίμμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΑΑΚ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ