ΑΝΑΣΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Ο άνεμος της δεκεμβριανής εξέγερσης που φυσάει σ’ όλη τη χώρα, με αντίκτυπο στο εξωτερικό, σε αλληλεγγύη με το φυλακισμένο νεαρό αναρχικό επαναστάτη Νίκο Ρωμανό, κι ενώ τα διεθνή ΜΜΕ ξανακάναν την εξεγερμένη Ελλάδα πρωτοσέλιδο, υποχρέωσαν το Σαμαρά, να κάνει το μεγάλο άλμα… στο κενό.

Εξάγγειλε, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, την εσπευσμένη έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 10/12, ο υπουργός Δικαιοσύνης  Αθανασίου -αυτός που έλεγε πως ο Ρωμανός δεν πρόκεται να πάρει άδεια «Ο Θεός ο ίδιος να κατέβει» υποχρεώθηκε να καταθέσει, την τελευταία στιγμή, τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στο φυλακισμένο αγωνιστή να σπουδάζει – όπως άλλωστε προβλέπουν οι νόμοι που το καθεστώς έκτακτης  ανάγκης της δεξιάς κυβέρνησης ποδοπατά. Oι μόνοι που μέχρι τέλους επέμεναν στη δολοφονική γραμμή και καταψήφισαν ήταν οι δυο κραγμένοι φασίστες, Πλεύρης και Γεωργιάδης.

Και ποιον είχε να προτείνει για νέο πρόεδρο ο Σαμαράς συμφωνούντος του Βενιζέλου; Τον αντιπρόεδρο της δεξιάς ΝΔ, πρώην επίτροπο στις Βρυξέλλες Σταύρο Δήμα, που ακόμη και με εξαγορές, εκβιασμούς και εκμαυλισμούς είναι απίθανο να συγκεντρώσει 180 ψήφους. Οι τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή ορίστηκαν για τις 17, 23 και 29 Δεκέμβρη.

Aν η Bουλή δεν μπορέσει να ψηφίσει πρόεδρο διαλύεται και η χώρα οδεύει άμεσα σε εκλογές…

Είναι σαφές ότι η κρίση αστικής εξουσίας κορυφώνεται, την ίδια στιγμή που η καπιταλιστική κρίση επιδεινώνεται και ένα νέο κύμα μαζικών αγώνων και εξεγέρσεων απλώνεται. Όπως σημείωνε σε ανακοίνωσή του  το Π. Γ. του ΕΕΚ (9 Δεκέμβρη 2014): η κυβέρνηση «λαομίσητη για τα δεινά που μας συσσώρευσε και συσσωρεύει, στημένο λεμόνι ακόμα και για τα αφεντικά της στην ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, έντρομη μπροστά στην οργή, την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας και σε μιαν επερχόμενη εξέγερση που δεν θα μπορεί να ελέγξει, προσπαθεί να ξεφύγει με τη φυγή προς τα εμπρός, βάζοντάς το στα πόδια με τη φάρσα της εσπευσμένης εκλογής Προέδρου.

Το Δεκέμβρη του 2008 κάηκε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της πλατείας Συντάγματος μπροστά στη Βουλή. Το Δεκέμβρη του 2014 θα καεί από την ίδια τη Βουλή το θλιβερό ομοίωμα ενός Προέδρου της Δημοκρατίας τους. Μιας δημοκρατίας που βρωμάει φασισμό, γι’ αυτό και δολοφονεί το Νίκο Ρωμανό.

Το δρόμο της εσπευσμένης εκλογής, τους τον υπέδειξε, δηλαδή τους τον επέβαλε η ίδια η ΕΕ, το Μεγάλο Αφεντικό, με τα νέα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού που απαίτησε από την κυβέρνηση που φεύγει αλλά κι από αυτήν που έρχεται και την οποία επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα E-mail  μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης Σαμαρά είχαν τελικό αποδέκτη τον Τσίπρα.

Όσα μαγειρέματα και να κάνουνε, όσους αποστάτες και να εξαγοράσουν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κατεδαφίσουν στα μάτια του λαού την ήδη αναξιόπιστη και διάτρητη παράγκα του αστικού κοινοβουλευτισμού. Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει, όμως: την αποστασία του 1965 την ακολούθησαν όχι μόνο τα Ιουλιανά της λαϊκής οργής αλλά και η Aπριλιανή δικτατορία των στρατοκρατών της CIA. Χρειάζεται επαγρύπνηση, κλιμάκωση της πάλης ενάντια σε κράτος και παρακράτος που δουλεύουνε μαζί και μας φτιάχνουν αλυσίδες, ενάντια στον υπαρκτό φασισμό και τους επίδοξους δικτάτορες.

Δεν αναθέτουμε τίποτα και ποτέ σε κανένα σωτήρα κι ούτε εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στις κάλπες, σε οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση με ή χωρίς αριστερό πρόσημο. Μας ζητούν ήδη και θα μας ζητήσουν επίμονα να διαλέξουμε ανάμεσα στον καλύτερο “διαπραγματευτή” της ζωής μας με την τρόικα, μετά την υποτιθέμενη δίμηνη παράταση που έδωσε. Λέμε ξεκάθαρα κι ασυμβίβαστα:

Η ζωή μας και η ελευθερία μας είναι αδιαπραγμάτευτες!

Τα μνημόνια θα τα σκίσει όχι ο νικητής των εσπευσμένων εκλογών αλλά η νικηφόρα Γενική Πανεργατική Απεργία Διαρκείας!

Το χρέος στους διεθνείς τοκογλύφους θα το καταργήσουν οι ίδιοι οι εργάτες κι ο επαναστάτης λαός, με τα δικά τους όργανα αυτοοργάνωσης κι εξουσία!

Με τη Δημοκρατία των δικών τους Συμβουλίων – την εργατική εξουσία και την κοινωνική επανάσταση στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, για τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό!