της Κατερίνας Μάτσα

Για πρώτη φορά, τρεις δημοτικές κινήσεις από το χώρο της αντικαπιταλιστικής και της επαναστατικής Αριστεράς, με μακρόχρονη συμμετοχή σε όλους τους αγώνες, έξω και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και η Ανυπότακτη Αθήνα, ενώνουν τις δυνάμεις τους, υπερβαίνοντας τον κατακερματισμό του “χώρου” και κατεβαίνουν μαζί στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο της Αθήνας. Συγκρότησαν την ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ με υποψήφιο δήμαρχο τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, τον πολιτικό και κοινωνικό αγωνιστή, που πρωτοστάτησε στην καταδίκη των δολοφόνων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Για το δικαίωμα του λαού στην Πόλη του που ποδοπατούν βάναυσα οι δεξιοί Μπακογιάννηδες των “Μεγάλων Περιπάτων” στο πουθενά για χάρη του κερδοσκοπικού τουριστικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου, έχοντας συχνά την στήριξη του σοσιαλφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, του κεντροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, με άσφαιρη αντιπολίτευση από το γραφειοκρατικό ΚΚΕ, η εναλλακτική δύναμη που προβάλλει είναι οι συσπειρωμένες αντισυστημικές μαχητικές δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και της επαναστατικής Αριστεράς.

Όπως τονίζεται στην κοινή διακήρυξη της Ανατρεπτικής Συμμαχίας, «στην πολιτική της ασύδοτης κερδοφορίας απαντάμε με την οργάνωση της πάλης ενάντια στην κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές που στηρίζουν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις κι έχουν ως υπέρτατο θεό και ως όριο το κέρδος, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, το πλαίσιο της ΕΕ… Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα και στην ασκούμενη πολιτική, υπάρχει μια άλλη Αθήνα που αντιστέκεται, που βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες των κατοίκων της και το δικαίωμά τους σε μια αξιοβίωτη ζωή… Για να αλλάξει η ζωή μας στην Αθήνα, θα πρέπει να βαδίσουμε στο δρόμο ενός μαζικού κινήματος με ανεξάρτητα λαϊκά όργανα

-Κοινωνικές υπηρεσίες δημόσιες και επαρκώς στελεχωμένες για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων χωρίς διακρίσεις.

Δημόσιους κοινούς χώρους, καθαρούς, προσβάσιμους για όλες, όλους, όλα.

-Δημόσια και δωρεάν αθλητικά, κολυμβητικά και πολιτιστικά προγράμματα για όλους τους κατοίκους του Δήμου.

-Γενναίο δημόσιο πρόγραμμα κοινωνικής και εργατικής κατοικίας.

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμία έξωση, κανένα σπίτι στα χέρια κράτους, τραπεζίτη, funds.

-Επαρκής στελέχωση των Δημοτικών Ιατρείων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.

-Κατάργηση των δημοτικών τελών για τους άνεργους/ες και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

-Δωρεάν, δημόσιες, ποιοτικές και αποτελεσματικές συγκοινωνίες για όλους/ες.

-Χορήγηση χαρτιών σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

-Κοινωνικές Δομές για τα θύματα έμφυλης βίας.

Καμιά απόλυση συμβασιούχων, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά, παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες ενέργεια, νερό, κοινωνική ασφάλιση, αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, περιβάλλον, πολιτισμός.

-Διαρκής αγώνας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου, έξοδος από το ΝΑΤΟ, απεμπλοκή από τους πολεμικούς σχεδιασμούς και την τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το ΕΕΚ συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο με αγωνίστριες συντρόφισσες που έδωσαν και δίνουν μάχες σε πολλά κοινωνικά μέτωπα και κινήματα πόλης, προπαντός στην “πίσω αυλή” των κατατρεγμένων, των αποκλεισμένων, των ξεχασμένων της πόλης. Συστρατεύεται στην κεντρική πολιτική μάχη του Οκτώβρη 2023, μέσα στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μετά τις εκλογές και την επιδείνωση της καπιταλιστικής κρίσης .

Ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση του κεφαλαίου, του κοινωνικού και του ΝΑΤΟϊκού πολέμου, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί. απευθύνουμε ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΧΗΣ. Για την ανατροπή τους. Για να ανοίξει ο δρόμος στην εργατική εξουσία και την σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση .

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΊΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ