ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ MHTΣΟΤΑΚΗ

Πόλεμος στον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – Εργατική εξουσία!

Μέσα στο καλοκαίρι μαζί με την Ελλάδα κάηκαν και οι θριαμβολογίες της Δεξιάς μετά την εκλογική της νίκη χωρίς αντίπαλο. Το επιτελικό κράτος του Μητοστάκη-Νέρωνα έδειξε το φρικτό του πρόσωπο: ανίκανο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άμεση ανάγκη του λαού εξαπολύει, χωρίς καθυστέρηση, πόλεμο ενάντια στον λαό.

Παίρνει ήδη μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, με πρώτο το αντεργατικό έκτρωμα του ακροδεξιού Γεωργιάδη, που σε συνέχεια του κανιβαλικού νόμου Χατζηδάκη, επιχειρεί να επιδεινώσει τις ήδη καταστροφικές για την εργατική τάξη εργασιακές σχέσεις. Ακολουθώντας τις εντολές της ΕΕ, λόγω της επιδείνωσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, ετοιμάζεται να περικόψει ακόμα και τα ψίχουλα των διάφορων επιδομάτων κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού, να κλιμακώσει την κανιβαλική “λιτότητα”και την μαζική φτώχεια. Εξαπολύει το αστυνομικό κράτος ενάντια σε εργαζόμενους, ανέργους, νεολαία, την πρώτη κατοικία, τους απόκληρους. Δίνει αέρα στα πανιά των φασιστών, όπως στους δολοφόνους και βασανιστές προσφύγων στον Έβρο, στα σύνορα, μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές. Καθόλου τυχαία, ο Κούλης Μητσοτάκης δίνει το χέρι στους πρώτους καλεσμένους του, τους αστέρες του διεθνούς φασισμού: στον θλιβερό αντρείκελο του ΝΑΤΟ Ζελένσκι, τον επικεφαλής των Ουκρανών νοσταλγών του Ναζί Μπαντέρα, στην Μελόνι των Ιταλών νοσταλγών του Μουσολίνι, στον Ινδό φασίστα Μόντι, ένοχο της μαζικής σφαγής εκατοντάδων χιλιάδων Ινδών μουσουλμάνων.

Ο ταξικός πόλεμος της κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στον εχθρό-λαό που θέλει να διαφεντεύει αυταρχικά είναι αλληλένδετος με τον αμερικανονατοϊκό πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης την Ουκρανία, κατά της Ρωσίας και έμμεσα της Κίνας, απειλώντας με Τρίτο Πυρηνικό Παγκόσμιο Πόλεμο όλη την ανθρωπότητα και κάθε ζωή πάνω στον πλανήτη. Η ψευδεπίγραφη Σύνοδος των Αθηνών για την “ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων”, στόχο είχε την δημιουργία μας εκτεταμένης ζώνης πολέμου από την Αδριατική ως την Μαύρη Θάλασσα, συνδέοντας συνολικά τα Βαλκάνια, μαζί και την Ελλάδα, με τα βαλτωμένα στο αίμα μέτωπα της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση των ανδρείκελων του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, παρόλες τις κομπορρημοσύνες της και τον ολοκληρωτικό έλεγχο των ΜΜΕ είναι αντιμέτωπη με την επιδεινούμενη κοινωνικο-οικονομική κρίση και ένα λαό που υποφέρει λόγω της ακρίβειας και ενός νέου κύματος ανεργίας και στριφογυρίζει σαν παγιδευμένο θηρίο στο κλουβί. Οι κυβερνώντες αδυνατούν να ακολουθήσουν μια πολιτική κατευνασμού των μαζών. Από την άλλη, δεν θέλει δεν μπορεί και δεν δίνει καμιά διέξοδο η κοινοβουλευτική, αντιπολίτευση του σοσιαλφιλελεύθερου δεξιόστροφου ΠΑΣΟΚ, του κεντροαριστερού κατακερματισμένου ΣΥΡΙΖΑ που τίποτα δεν έμαθε από την ήττα και τίποτα δεν άλλαξε από την ολέθρια πολιτική που ακολούθησε, το περιχαρακωμένο στην αυτάρκειά του γραφειοκρατικό ΚΚΕ που λειτουργεί σαν δικλείδα ασφαλείας και ελέγχου της λαϊκής οργής.

Εκείνο που κυβέρνηση και άρχουσα τάξη φοβούνται είναι η ανάδειξη στους δρόμους και σε όλα τα μέτωπα της ταξικής πάλης, μιας αληθινής εναλλακτικής διεξόδου από την κρίση με την ανεξάρτητη επαναστατική πολιτική ταξική πάλη του προλεταριάτου, της νεολαίας, όλων των φτωχών λαϊκών μαζών. Είναι αυτή η πολιτική αναγκαιότητα σε αντιπαράθεση με ένα κοινοβούλιο-ζόμπι γεμάτο φασιστοειδή και ναζιστικά ερπετά, που διαπερνά την ασταθή πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές καλεί την εργατική τάξη και τα πιο πρωτοπόρα τμήματα της νεολαίας, να οργανωθούμε και να παλέψουμε μαζικά για δουλειά, ψωμί και ελευθερία, με όπλο την Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα και διεθνώς. Με την ανάπτυξη του ταξικού αγώνα για όλα τα προβλήματα του λαού, ενάντια στις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, όλα τα αντεργατικά μέτρα, δείχνοντας έμπρακτα και χωρίς όρους την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, για τη συντριβή των φασιστών και του αστικού κράτους που τους υποθάλπει και τους χρησιμοποιεί.

Το όπλο των προλεταρίων είναι η οργάνωση. Αυτοοργάνωση και συντονισμός των λαϊκών αγώνων παντού!

Το χτύπημα σε έναν είναι χτύπημα σε όλους! Ενιαίο ταξικό Μέτωπο των εργατικών και λαϊκών οργανώσεων ενάντια στον κοινό ταξικό εχθρό

Ενταχθείτε στις γραμμές του ΕΕΚ-Τροτσκιστές και του μαχόμενου διεθνισμού στην περιοχή μας, του Διεθνούς Σοσιαλιστικού Κέντρου “Κριστιάν Ρακόφσκι”!

Για την επαναστατική επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση, τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ 

(neaprooptiki.gr) – 5-9-2023