Αναβλήθηκε η δίκη του αστυνομικού που βιαιοπράγησε κατά των καθαριστριών

Αναβλήθηκε η δίκη του αστυνομικού
που βιαιοπράγησε κατά των καθαριστριών

Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, στην Ευελπίδων και στην αίθουσα των δικαστηρίων οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών βρέθηκαν άλλη μια φορά αντιμέτωπες με τους αστυνομικούς που ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της βίας εναντίον τους καθώς την πολιτική ευθύνη τότε την είχε η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου.
Ο αγώνας και η νίκη των καθαριστριών έδειξε ότι το τελευταίο καταφύγιο της βίας δεν μπορεί να κάμψει την εργατική τάξη όταν σηκώσει κεφάλι και έχει δίπλα της τα ταξικά της αδέρφια και το λαό.
Το δικαστήριο αφού ξεκίνησε τη δίκη διέκοψε τη διαδικασία μετά από αίτημα του δικηγόρου του αστυνομικού Τσοκαναρίδη, να συνεκδικαστεί η υπόθεση που αφορούσε τη βία που άσκησε ο αστυνομικός κατά των καθαριστριών με την μήνυση για… βιαιοπραγία (!) των καθαριστριών εναντίον του αστυνομικού. Ο βαρύς τραυματισμός της Λίτσας Αλεξάκη και οι κακώσεις που υπέστη η Βάσω Γκόβα στα πλευρά και στον αυχένα να συνεκδικαστεί με τις ψευτιές των αστυνομικών. Ενώ αντίθετα προσπεράστηκε από το δικαστήριο η επισήμανση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής των καθαριστριών πως ο αστυνομικός που διενήργησε την προανακριτική για τη βία κατά των εργατριών ήταν και ο ίδιος κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διατηρώντας την «συνέχεια του κράτους» και συνεχιστές της ίδιας πολιτικής, διατηρεί στο αστυνομικό σώμα ακόμη και εκείνους τους αστυνομικούς που έχουν γίνει διαβόητοι για την βία τους. Ταυτόχρονα οι καθαρίστριες σέρνονται από δικαστήριο σε δικαστήριο άλλοτε κατηγορούμενες και άλλοτε κατήγοροι.
Η αναβολή για τις 18 Δεκεμβρίου πρέπει να μας βρει όλους στα δικαστήρια μια γροθιά απέναντι σε κράτος και εξουσία, φυσικούς και πολιτικούς αυτουργούς. Να μετατρέψουμε την διαρκή δικαστική ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι εργάτριες, σε διαρκή και αφόρητη πίεση στην κυβέρνηση αποκαλύπτοντας το ρόλο της σ’ αυτό το ύπουλο δικαστικό κρυφτούλι.
Να απαιτήσουμε στο όνομα της εργατικής τάξης και του δίκιου του αγώνα:
Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
Να τιμωρηθεί ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και την Βάσω Γκόβα.
Να καταργηθούν όλα τα ειδικά σώματα καταστολής.